5 make-up stilova za oči koje morate znati

Možda svakodnevno ne koristimo svu šminku, ali postoji nekoliko stilova – pet, da budemo precizni – koje imamo na repertoaru za svaku priliku kada želimo nekog impresionirati.

1. DUPLA LINIJA OLOVKOM ZA KAPKE
Dupla linija tušem ili olovkom za oči će osvježiti klasični stil mačijih očiju. Jednostavno je: samo vam je potreban tuš za oči u boji (plava nam je omiljena ove sezone) i tekuće sjenilo za kapke.

Šta vam je potrebno: The ONE metalik tekuće sjenilo za kapke

2. UPEČATLJIVE OČI
Možda ste vidjeli trend “upečatljivih očiju” na modnim pistama a da ga niste baš ni primijetili. U pitanju je make-up stil u kojem se naglašava sredina kapka (da biste dobili dojam većih očiju) – omiljeni stil među poznatima. Da biste ovladali ovim izgledom, koristite metalik kremasto sjenilo za kapke, kajal i maskaru za trepavice!

Naglasite sa: The ONE Colour Impact kremastim sjenilom za kapke
Pogledajte naš vodič: Upečatljive smokey oči

3. PRECIZNO ISCRTANI MAKE-UP NA OČIMA
Ako ste pratili ovogodišnje modne revije za inspiraciju, upoznali ste se sa ovogodišnjem linearnom pristupu ljepoti. Precizno crtana šminka može se izvesti u nekoliko oblika i tekstura – od linija koje se protežu do sljepoočnica do neonskih geometrijskih oblika – omiljeni stilovi cool djevojke. Trebat će vam tuš za oči i mirna ruka!

Morate imati: The ONE tuš za kapke

4. MAČIJE OČI
Stil mačijih očiju je uvijek moderan. Ali čak i najjednostavniji make-up stil je nekada teško usavršiti. Mi imamo običaj koristiti par centimetara selotejpa od linije donjih trepavica do sljepoočnice da bismo postigli pravi ugao baš svaki put.

Isprobajte: Giordani Gold tekući tuš za kapke
Pogledajte naš vodič: Smoky “mačije oči”

5. SMOKEY OČI
Baš kao i mala crna haljina, smokey oči trebaju biti stil pogodan za bilo koji večernji izlazak. Da biste usavršili ovaj izgled, bit će vam potrebno nekoliko različitih sjenila za kapke: tamniji tonovi za stvaranje definicije na pregibu kapka i svijetlija nijansa za naglašavanje unutarnjih uglova oka. A da bi vam oči bile dodatno istaknute, dodajte slojeve GG Iconic višenamjenske maskare.

Šta vam je potrebno: Giordani Gold paleta sjenila za kapke u 4 nijanse


Tekst: Fotograf: Craig Teunissen, Victoria Stillwell, Markus Askelöf