5 make-up grešaka koje su riješene zauvijek!

Moderna žena je suočena s novim make-up izazovima: pretjeran izgled mačkastih očiju, komplikovane tehnike oslikavanje i njege od debelih do tankih obrva. Ako ste se spotakli na putu – nemojte se brinuti! Mi smo ovdje da vam pomognemo.

Problem: Moj mačkasti izgled očiju uvijek loše ispadne! 
Rješenje: Pokušajte ovaj trik profesionalaca: uzeti komad samoljepljive traku i pritisnite ga na svoju ruku nekoliko puta kako bi se smanjila ljepljivost. Zatim, stavite traka ispod donje linije trepavica, krećući se prema sljepočnici. To će biti vaš ugao vaše linije! Koristite tekući tuš za kapke u olovci kako biste uokvirili gornje trepavice i produžite liniju uz traku. Ostavite da se osuši prije uklanjanja trake. I voila – savršen mačkasti izgled očiju!

Problem: Nakon konturisanja lica izgledam kao klaun!
Rješenje: To je u redu jer niste profesionalac - vjerujte nam, to je teško! Jedna od najvećih grešaka ljudi čine jeste da zaborave na razmazivanje. Ako ste nanijeli bronzer na jagodice i liniju čeljusti, uzmite spužvu i lagano raznesite boju. Isto vrijedi i za naglašavanje: nanesite proizvod mekim kistom, ili razmažite čistim prstima kako bi se spriječio jak kontrast boja.

Problem: Uvijek kišem kada nanosim maskaru!
Rješenje: Što god radite, ne pokušavajte ga brisati odmah. To će samo povećati vjerojatnost da ćete razmazati šminku čak i više. Umjesto toga, dopustiti maskari da se osuši. Tada koristite mali kist za korektor umočen u kremu, i nježno uklonite fleke.

Problem: Moje obrve uvijek izgledaju kao umjetne! 
Rješenje: Pune obrve koje privlače pažnju su moderne - ali ih nije jednostavno napraviti. Uobičajena greška je da se napravi "kvadrat" na početku obrva, umjesto stvaranja prirodne kose linije koristeći olovku za obrve ili set za oblikovanje obrva. Drugi problem je u tome što smo skloni produžiti obrve previše. Jednostavan trik kojim ćete izbjeći ovo: uzmite olovku i naslonite na ugao nozdrve i na vanjski kut oka - to je prava dužina vaših obrva – ne produžavajte dalje. I kao konačni savjet, zadržati prirodnu boju.

Problem: Crvenilo područja oko nosa! 
Rješenje: Crvenilo na području oko nosa je često uzrokovano prekomjernim trenjem kada ispuhujete nos, pa umjesto ispuhivanja pokušajte obrisati nos maramicom. Ako ustanovite da je crvenilo uzrokovano hladnoćom ili toplotom (promjenom temperature), uvedite blago sredstvo za čišćenje i bogatu dnevnu kremu ili ulje u svoju dnevnu rutinu za njegu kože. Puder u prahu, koji nanosite nakon korektora bi bi trebao pomoći neutralizirati boju.
Tekst: Fotograf: Kristine Wreyford, Markus Askelöf