5 prazničnih make-up stilova koje odmah morate isprobati!

Vrijeme je godine kada želite izgledati posebno lijepo. Bilo da se radi o poslovnoj zabavi ili plesu tokom cijele noći - imamo poseban make-up prijedlog za vas!

1. ZVJEZDANE NOĆI
Ukoliko želite zadiviti vaše prijatelje, isprobajte svjetlucavi nakit u kosi i raspustite kosu u francuskom stilu. Preporučujemo da pogledate vodič o tome kako napraviti ovakvu frizuru kod kuće – bit će vam potreban lak za učvršćivanje kose i ukosnice.

2. POD IMELOM
U decembru su crvene usne očit izbor. Ispravna je odluka odabrati teksturu: mat ili sjajno? Dašak našeg Matte Mousse se odlično slaže s punim, prirodnim obrvama i naglašenim make-upom dok se svjetlucavi make-up slaže sa smoky efektom na očima za vrijeme party sezone. Započnite sa ljubičastim modnim dodatkom – to je ove sezone izuzetno moderno.

3. UPEČATLJIVE OČI
Blistave oči privlače sve poglede – i osobito su važne za vrijeme praznika. Jednostavno pomiješajte tamne nijanse i nanesite ih na vanjske kuteve kapka. U unutrašnjost kapka nanesite svjetlucavo, kremasto sjenilo i vaše će oči blistati zagonetnim pogledom.

Cijeli vodič pogledajte ovdje

4. SVJETLUCAVOST
Ukoliko postoji vrijeme u godini u kojem bi trebalo svijetliti – onda je to upravo sada. Za one koji baš i ne vole svjetlucav make-up Giordani Gold kuglice za blistavu kožu su diskretan način da trenutačno naglasite blistavost. Za one odvažnije je dobra kombinacija vesele i zabavne haljine sa svjetlucavim tušom za kapke i sjenilom u metalik nijansama.

5. SEZONSKI SJAJ
Blistavi izgled je teško postići tokom hladnog perioda godine. Hladni zimski vjetar i duge noći mogu štetno djelovati na vašu kožu.  Osvijetlite umorno lice s daškom korektora koji možete nanijeti na područje ispod očiju i malo rumenila, te nježno uvijte trepavice i naglasite ih s malo maskare.  Besprijekoran ten ostvarite dnevnom rutinom njege kože . Ništa nije toliko vrijedno kao to!

Tekst: Fotograf: Getty Images