5 modernih odabira za svakog učesnika vjenčanja

Nije tajna da je za vjenčanje jako bitno fotografisanje. Bilo da ste mlada ili mladoženja, gost ili kum – želite izgledati savršeno na taj svečani dan, u to ne sumnjamo.

MLADA

Vaše će vjenčanje biti jedno od najvažnijih trenutaka u vašem životu. Vi ćete biti u centru pažnje tog dana. Kako možete biti sigurni da ćete privući svačiju pažnju? Vrlo je jednostavno: birajte tonove make-upa koji vam odgovaraju jer na ovaj dan ne želite eksperimentisati sa različitim bojama po prvi put u svom životu. Ukoliko ste za taj dan odabrali make-up stručnjaka dajte im nekoliko fotografija kako želite izgledati. Na dan konsultacija sa svojim vizažistom nosite bijelu boju kako bi i oni bili sigurniji u prijedlogu boja koje vam odgovaraju. Na taj dan također ne biste trebali isprobavati make-up trendove poput snažnog konturisanja lica ili grafičkih linija ukoliko ih niste isprobali do tada.  

 

Sami se šminkate? Pogledajte naš video tutorijal.

MAJKA MLADE

Kao majka mlade najčešće ste jedna od vrlo zauzetih osoba na vjenčanju pa neka vaš make-up bude vedar. Želite izgledati kao Vi, samo bolji – na kraju krajeva, ipak ste sanjali o ovom danu cijelog života. Izbjegavajte svjetlucavi make-up, radije odaberite onaj koji je postojan a ima satenski sjaj. Svjetlucavi proizvodi sa metalik odsjajem više nisu toliko dobar odabir jer lako ostaju u finim linijama oko očiju i borama.  Mat i neutralni tonovi će vas pomladiti, a rumenilo podariti svježinu vašem licu. 


KUMA

Na dan vjenčanja vaše najbolje prijateljice vjerovatno će ona imati prednost pri spremanju. Ukoliko ste se odlučili sami našminkati provjerite s mladom kakav je ona make-up zamislila – možda je odabrala neku posebnu boju make-upa? Investirajte u kvalitetnu podlogu i tekući puder kako biste imali odličnu podlogu za make-up. Nakon toga prednost dajte neutralnim tonovima. Nemojte zaboraviti na vodootpornu maskaru! Sigurno želite izgledati lijepo, ali upamtite – to je dan mladenke. 

 

GOŠĆA NA SVADBI

Prvu stvar koju trebate provjeriti je stil oblačenja jer sigurno želite biti u skladu s pravilima oblačenja koja su odabrali mladenci! Zavisno od toga što ćete obući zašto se ne biste poigrali s make upom? Možda možete koristiti neutralnu podlogu uz pomoć BB Kreme, a oči ostaviti samo blago našminkane. Usne naglasite ružičastim nijansama, ili pak naglašenijim jarkim bojama ili odaberite obrnuto – naglašene oči o neutralne boje na usnama. Uživajte jer je ovo jedinstvena prilika da se dotjerate i slavite s prijateljima.


PRATILJA GOSTA

Kao pratilja, vjerovatno ne poznajete mnogo ljudi na vjenčanju. Zato ćete možda željeti da idete na sigurno kada je izgled u pitanju. Pažljivo pročitajte pozivnicu i pridržavajte se pravila odijevanja – možda vam partner može pomoći da budete usklađeni sa stilom drugih zvanica? Ovo je savršena prilika da probate svjež izgled kože i  prirodnu šminku – nešto jednostavno. Imat ćete mnogo prilika u budućnosti da vaše oči zasvijetle neonskim svjetlom!
Tekst: Fotograf: Getty Images