5 četkica za šminkanje koje su vam zaista potrebne

Umjetnik je dobar onoliko koliko je dobar njegov alat. Isto važi i za šminku. Ako želite šminku savršenog izgleda, potrebne su vam pouzdane i izdržljive četkice. Mi smo izbor smanjili na njih 5, bez kojih nema uspješnog šminkanja.

1. ZA PODLOGU

Kada je riječ o puderu, bacite spužvu i koristite četku. Konzistentnost vašeg pudera će diktirati koju četku bi trebalo da koristite. Ako volite kremasti puder koji sve prekriva, koristite pljosnatu četku, a ako volite prozračniji puder, pufnasta četka će ravnomjerno nanijeti šminku na vašu kožu.


2. ZA PREKRIVANJE
Četkica za korektor vam je neophodna. Omogućiće vam da utopite tečni korektor u područje ispod vaših očiju, savršeno pokrivajući tamne krugove. Sakrijte nepravilnosti utapkavanjem korektora četkom na njih, ali vodite računa da boja odgovara puderu. 

 3. ZA PUDER
Četke za rumenilo i puder moraju da budu meke, okrugle i ravne. Koristite što veće četke sa obe strane kako biste ravnomerno naneli šminku. 


4. OČI
Za šminku za oči, najbolje je da imate dvije četke u vašem priboru za šminkanje. Želit ćete četkicu srednje veličine za nanošenje šminke na kapke i malu čekicu s vlaknima pod uglom, za dodatnu definiciju. Koristite manju četkicu da obojite trepavice. Četkicu sa vlaknima pod uglom možete koristiti i za definisanje obrva.  

5. USNE
Eksperti za ljepotu ne mogu bez četkice za usne. Pomoću nje ćete nanijeti boju ravnomjerno, definisati vaše usne i obezbjediti precizno nanošenje. Četkica za usne će učiniti da vaš ruž duže traje i nikada se nećete vratiti na staro. 


Tekst: