Evo i zašto vam ogledalo ne govori cijelu istinu

Tokom 20-ih i 30-ih godina vaša koža može izgledati skoro pa besprijekorno. Izgledate blistavo i predivno, a sve vidljive nedostatke ili znakove umora možete brzo prikriti make-upom. Zvuči poznato? Prije nego što odgovorite, pročitajte ovaj članak, jer puno toga se ne vidi kad se pogledate u ogledalo!

DOMINO EFEKAT KOJEG NE MOŽETE IGNORISATI
Iako ćete možda imati mentalnu i fizičku energiju da se nosite s brzim tempom života dok ste mlađi, domino efekat dugih stresnih dana, kasnih noći, izbora načina života poput pušenja i faktora iz okoline poput svakodnevnog zagađenja u gradu, može brzo da postane vidljiv na vašoj koži, a da to i ne primijetite.

MOŽETE UTICATI NA PROCES STARENJA VAŠE KOŽE
Ali nije sve tako crno, jer vi kontrolišete da li vaša koža vidljivo stari više nego što mislite! Da, ruke su vam vezane kada su u pitanju geni, ali sveobuhvatne studije pokazuju da zapravo možete uticati na čak 80% starenja kože. Preduzimanjem jednostavnih mjera, poput izbjegavanja dužeg izlaganja suncu, zdrave prehrane i njege kože, između ostalog, možete biti sigurni da ćete duže izgledati mlađe.

ZBOG TOGA JE TOLIKO VAŽNA DOBRA RUTINA NJEGE KOŽE
Obraćanje pažnje na kožu od ranog doba je važna investicija i određuje kako ćete izgledati u godinama koje dolaze. Prevencija je ključna za lijepu kožu zdravog izgleda u budućnosti, pa je usvajanje rutine za njegu kože pravi način da odbranite svoju ljepotu mladalačkog izgleda.

Ako sada ne slijedite rutinu njege kože, razumljivo je da biste mogli biti zabrinuti ako ne preuzmete stvar u svoje ruke. Ali nemate se čega bojati i lakše je nego što možete da zamislite! NovAge Skinergise rutina njege podijeljena je na četiri jednostavna koraka za koje je potrebno odvojiti samo dvije minute - jednom ujutru i ponovo prije spavanja. Dakle, čak i ako žurite ili se kasno vraćate kući, lako ćete pronaći malo vremena za njegu kože. I prije nego što se sjetite, to će vam biti svakodnevna navika koju ćete automatski obavljati, čak i ne razmišljajući.

ZAŠTO NOVAGE RUTINA NJEGE KOŽE?
NovAge Skinergise set za njegu kože i rutina idu ruku pod ruku. Za vašu udobnost - i da biste započeli - posebno smo sastavili sve NovAge proizvode koji su vam potrebni da biste ispratili četiri koraka - sredstvo za čišćenje, kremu za područje  oko očiju, serum i dnevnu i noćnu kremu.

A ono što čini rutinu NovAge toliko efikasnom je što je naučno dizajnirana i svi proizvodi su u harmoniji da bi dali klinički dokazane rezultate. Svaki korak savršeno pravi put za sljedeći.

10 TOP SAVJETA ZA LJEPŠI TEN

Nadamo se da vidite veliku vrijednost u izboru i upotrebi NovAge Skinergise rutine njege kože. (A ako je već koristite, onda ste garantovano već primijetili odlične rezultate!) Ali, zapamtite, možete učiniti još mnogo toga na čemu će vam koža biti zahvalna. Započnite odmah da biste smanjili štetne uticaje na kožu i zadržite zdrav, mladalački izgled kože:

 

• Prestanite da pušite: pušenje je povezano s borama i može vam dati suh, sivkast ten. 

Ograničite unos alkohola: alkohol može prouzrokovati dehidrataciju kože, što doprinosi stvaranju prvih znakova starenja.

• Hranite se uravnoteženo: zajedno s brojnim zdravstvenim prednostima za tijelo i um, zdrava prehrana vam može pomoći da koža izgleda zdravo.

• Koristite kremu za sunčanje: bez obzira da li uživate na plaži ili u ste gradu, možete se boriti protiv prijevremenog starenja kože tako što ćete koristiti zaštitu na svim mjestima i dijelovima tijela koja nisu pokrivena odjećom.

• Spavajte više: noćni san daje vašoj koži priliku da se optimalno oporavi, jer tokom noćnog sna ćelije obavljaju vitalne regenerativne funkcije koje kožu čine zdravom i besprijekornom.

• Oslobodite se stresa: stres pokreće oslobađanje viška kortizola, hormona za koji je poznato da razgrađuje kolagen u koži, što može doprinijeti stvaranju bora.

• Pokrenite se: redovno vježbanje je odličan način za uklanjanje stresa i može vam pomoći da bolje spavate, što zauzvrat može imati pozitivne efekte na vašu kožu.

• Ostanite hidratizirani: vlaga je vitalna da bi koža izgledala ispunjeno i mladoliko, pa neka vam redovno konzumiranje vode tokom dana postane navika - i uvijek nosite punu flašicu vode sa sobom.

Koristite masku za lice: nanesite NovAge masku jednom ili dva puta sedmično (u zavisnosti od potreba vaše kože) za intenzivno pojačavanje hidratacije.

• Nastavite sa NovAge Skinergise rutinom: dvije minute, dva puta dnevno je potrebno da biste odmah i za ubuduće spriječili sve prve znakove starenja!