Wellness za djecu

U djetinjstvu traje faza brzog rasta i - u zavisnosti od uzrasta dijeteta - možda će biti neophodna posebna prehrana koja podržava optimalan rast i kognitivni razvoj. Ispunjavanje ovih potreba može biti izazov, jer djeca mogu biti probirljiva i izbjegavati određenu hranu i grupe hrane

Uzimanje dodatka prehrani kao dijela uravnotežene prehrane može pomoći u obezbjeđivanju adekvatnih nutrijenata tokom ove faze brzog rasta. WellnessKids multivitamini i minerali, kao i WellnessKids Omega 3 pružaju kombinaciju osnovnih vitamina, minerala i osnovnih supstanci za podršku nutritivnim potrebama djece.

Kao roditelj, sigurno vodite računa o pravilnom razvoju djeteta. Odgovorili smo na neka najčešće postavljena pitanja o našim WellnessKids proizvodima:

Da li su mom djetetu potrebni ovi dodaci prehrani?

Ako je vaše dijete probirljivo i ne jede dovoljno voća i povrća, WellnessKids multivitamini i minerali pomoći će u obezbjeđivanju nutritivnog balansa. A ako sedmično pojede manje od tri porcije ribe, svakodnevni dodatak WellnessKids Omega 3 podržat će dovoljan unos omega 3.

Da li je sigurno za djecu da uzimaju dodatke prehrani?

Da, WellnessKids proizvodi sadrže dnevne preporučene količine hranjivih sastojaka za djecu koje je utvrdila SZO i nivoi su znatno ispod gornjih dozvoljenih granica.

Koje koristi ima moje dijete kada uzima WellnessKids multivitamine i minerale i Omega 3 dodatke prehrani?

WellnessKids Multivitamini i minerali sadrže 13 vitamina i 8 minerala, koji su od vitalnog značaja za pravilan rast i razvoj vašeg djeteta. WellnessKids Omega 3 pruža esencijalne masne kiseline, koje često nedostaju u prehrani kod djece. Ove masne kiseline, EPA i DHA, dio su svih membrana u tijelu.

Tekst: Fotograf: Oriflame