Perite ruke za opšte dobro

Vježbanjem jednostavnih ličnih higijenskih navika možete zaštititi sebe i druge od koronavirusa. Evo zašto život i blagostanje počivaju u rukama svih nas!

Čiste ruke spašavaju živote
Trenutna globalna epidemija koronavirusa, istakla je kako je potreba za temeljnim pranjem ruku presudnija nego ikad. Ali dobra vijest je da pravilno pranje ruku može pomoći u sprečavanju širenja svih oblika infekcija.

Sapuni u svim formatima savršeni su za svakodnevno čišćenje koje dokazano pomaže usporavanju ili zaustavljanju širenja infekcije promjenom strukture virusa.

Kako oprati ruke
Kada peremo ruke, potrebno je da ih pravilno i redovno peremo. Uvijek sapunom i najmanje 20 sekundi. Ključno je ne zaboraviti nijedno područje ruku - nadlanice, između prstiju i ispod noktiju. Tako jednostavno, ali može spasiti živote. Da biste saznali više o smjernicama za pranje ruku iz SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE, posetite njihovu web stranicu.

Pazimo svoje ruke!
Također je vrijedno zapamtiti da trebamo da njegujemo ruke. Kada ih peremo i dezinfikujemo češće nego obično, uklanjamo zaštitni hidratantni sloj. Stoga redovno hidriranje nakon svakog pranja pomaže u sprečavanju suhe i ispucale kože.

Zajedno smo u ovome!
Svi, bez obzira na ekonomski status, zaslužuju da imaju uslove da održavaju higijenu i da budu zdravi. Podržavajući druge i podsjećajući ih na važnost pravilnog pranja ruku, svi možemo igrati svoju ulogu u kontroli širenja koronavirusa i zajedno zaštititi živote voljenih širom svijeta.