Njega za zaštitu od sunca je za svaku priliku!

Njega za vreme sunčanja i njega kože idu zajedno. Baš kao što bi i vaš ormarić za njegu kože trebalo da sadrži sve, od hidratantnih krema i maski do pilinga, tako će i njega za zaštitu od sunca biti prilagođena različitim potrebama i uključivati više od jedne kreme. To znači da je možda vrijeme da unaprijedite njegu od prošlog ljeta čiji su ostaci ostali sakriveni na donjoj polici ormarića. Da li ste spremni?

Njega koja je neophodna u vašoj torbi za svaki dan
Koliko često treba da ponovno koristite kremu za sunčanje tokom redovnog radnog dana? Ako ste poput mene, to nije dovoljno često, a kremu za sunčanje treba ponovno nanositi  svaka dva sata!  Sun 360 stik za sunčanje za lice i tijelo sa ZF 30  jedan je od najlakših načina da se zaštitite od sunca dok ste vani. Dovoljno je da ga uvijek imate u torbi ili džepu i zbog njegove teksture nećete riskirati bilo kakvo izlijevanje proizvoda (iako ponekad mislite da ste poklopac zatvorili baš čvrsto, zar ne?).

Osnova u svakodnevnoj zaštiti od sunca
Svakoj rutini njege kože potreban je pouzdani losion  za zaštitu od sunca s visokim ZF koji stvara osnovu za njegu koja pruža zaštitu od sunca. Losion bi trebalo da bude dio vaše svakodnevne rutine, nanosite ga na cijelo tijelo, bila kiša ili sunce, jer kao što vjerovatno znate do sada - štetni zraci mogu doprijeti do naše kože čak i ako je oblačno. Dermatolozi preporučuju losione jer njihova tekstura omogućava da svi dijelovi tijela budu dovoljno pokriveni i garantuju zaštitu. Kao što je rečeno, sve vrste tekstura pružaju efikasnu zaštitu od sunca, ali ako brinete o tome da ne propustite prekriti dio tijela, losion je dobra opcija.

Sunčan dan
Zamislite da sunce jako sija i da je vrhunac ljeta. Lubenica je isječena na simetrične trouglove, limunade i kutije za ručak hlade se u frižideru i vi ste spremni za piknik u parku! Znate da ćete svoju kožu izložiti sunčevoj svjetlosti više nego inače i mislite u sebi: „Hoće li moj uobičajeni losion biti dovoljan?“ Vjerovatno ne! Ovo je vrijeme za najviši ZF u vašem arsenalu za njegu koji pruža zaštitu od štetnog sunčevog zračenja - ZF 50. Sun 360 krema za sunčanje sa ZF 50 štiti vašu kožu od 98% štetnih zraka i od vitalnog je značaja za duže izlaganje suncu.

Ne volite losione?
Ako jednostavno ne možete da podnesete teksturu losiona i krema, dodajte sprej u svoju kolekciju! Imaju lakšu teksturu koju jedva možete da osjetite, ali će pružiti istu efikasnu zaštitu od sunca. Međutim, može biti pomalo varljivo jer možda niste sigurni da li ste nanijeli dovoljnu količinu. Obavezno prskajte sve dok ne ugledate vlažan sjaj na koži prije nego što utrljate, treba vam možda više nego što mislite! Najbolje o sprejevima? Možete ih koristiti bez pomoći, nema potrebe da nekoga molite da vam namaže leđa!

Sigurno za djecu
Biti roditelj ponekad znači i stalnu brigu. Da li su sretni, da li jedu dobro i da li su zaštićeni od sunca? Uklonite jednu od briga koristeći kremu za sunčanje posebno razvijenu za zaštitu dječje kože. Djeca imaju tanju, osjetljiviju kožu od odraslih i lako gore na suncu, pa je obavezan najmanje ZF 50!

Ne zaboravite hidrataciju!
Hidratacija je ključ zdrave kože, a nakon dana provedenog na suncu vaša koža najvjerovatnije nije dovoljno hidratizirana. Sunce može dehidrirati kožu, čineći je podložnijom negativnim efektima izlaganja suncu poput oksidantnog stresa. Gel koji se koristi poslije sunčanja ne samo da nadoknađuje kožu izgubljenu vlagu, već je i rashlađuje i ugodno je umiruje.

Tekst: