Najvjernije NovAge korisnice ocijenile novu Skinergise kolekciju

S nestrpljenjem smo dočekali dolazak najnovije NovAge rutine njege kože – Skinergise. U kompaniji smo odlučili nagraditi ovom kolekcijom u pretpremijeri tri dame, koje su zbog svojih rezultata i predanosti razvijanju NovAge kategorije dobile priliku isprobati sve komponente kolekcije. Smatramo da naši vjerni kupci i korisnici, te oni koji odlično preporučuju NovAge kategoriju, mogu dati najrelevantnije mišljenje o ovoj novoj kolekciji koja se preporučuje svima dobi 20+ i koja je primarno namijenjena kontroli prvih znakova starenja. Zbog toga smo nakon 20-ak dana njihovog korištenja pune rutine njege kože zamolili naše Nedžlu, Milanu i Sanju da ocijene ovu kolekciju, s posebnim osvrtom na dosadašnju kolekciju True Perfection. Pročitajte njihove utiske i sigurni smo da ćete se i sami odmah zaljubiti u ovu kolekciju!

Nedžla Maktouf-Kahriman (Nezavisni Oriflame senior direktor)

Počašćena sam od strane Oriflame kompanije da među prvima isprobam revolucionarnu NovAge Skinergise kolekciju koja se temelji na Taurine Energising tehnologiji i ekstraktom biljnih matičnih ćelija Acai biljke.

Odmah po korištenju vidjela sam znatno povećanje hidratacije i blistavosti kože te glađu kožu. Ovo je mojoj koži dalo zdraviji i mlađi izgled. Svakako ekstrakt biljnih matičnih ćelija Acai biljke pojačao je hidrataciju moje kože dok joj je taurin dao energiju i dodatno djelovao na hidrataciju.

Kolekcija sadrži ukupno pet proizvoda. Prvi je Superiorno sredstvo za čišćenje kože koje mi je kožu očistilo i ostavilo je nježnom. Bitno je naglasiti da ovo sredstvo nije isušilo moju kožu. Drugi proizvod je krema za područje oko očiju, koja me nije peckala, sa blagom teksturom osvježila dio kože područja oko očiju. Treća komponenta je serum. Na prvi pogled u sebi sadrži sjajne čestice koji kada se nanese na kožu ostavlja momentalni osjećaj blistavosti. Serum sadrži prebiotike, za mene je to ovu kolekciju učinio savršenom jer prebioticima hranim dobre mikroorganizme koji se bore u očuvanju zdravlja moje kože. Dnevna krema sa zaštitnim faktorom 30 ZF blage je teksture i lagana za nanošenje i razmazivanje, a kožu štiti od zagađenja i negativnih uticaja okoline kao i UVA i UVB zraka i hiperpigmentacija. Noćna krema ima dosta bogatiju formulaciju u odnosu na True Perfection, masnija je i ujutro koža izgleda dosta jedrije.

Ovu kolekciju preporučila bih svima koji žele glađu kožu, koji žele brzo vratiti hidrataciju kože ili je održati, zaštiti se od štetnih UVA i UVB zraka te zagađenja iz okoline te koji žele da uspore pojavu prvih znakova starenja. U suštini preporučila bih je svim damama jer znam da sve žele idealnu perfekciju kože!

Milana Todorović (Nezavisni Oriflame senior menadžer)

Dugo sam vodila bitku sa problematičnom kožom i to je trajalo sve dok nisam u Oriflame centru uradila pregled i testiranje lica sa API aparatom. On je otkrio sve parametre moje kože, detektovao je problematiku i na osnovu toga sam dobila preporuku za njegu lica. Veoma brzo sam dobila fenomenalne rezultate. Moja kolekcija iz snova bila je True Perfection. Od tada sam redovan korisnik i sa zadovoljstvom NovAge kolekcije preporučujem drugima, jer za svaki nedostatak na licu postoji adekvatno rješenje koje nude NovAge kolekcije. 

Moju ljubav prema koži i NovAge proizvodima prepoznala je i Oriflame kompanija. Mogu reći da sam veoma inspirisana, ponosna, srećna i zadovoljna, jer su me odabrali da među prve tri dame u BiH isprobam novu, NovAge Skinergise kolekciju za njegu kože lica.

Mogu vam reći - fantastična je! Set sadrži pet komponenti, koje izgledaju veoma sofisticirano, divno upakovano i praktično. Gel za umivanje divno očisti moje lice od nečistoća i adekvatno pripremi kožu za njegu, a u sebi sadrži i tonik koji dodatno hidrira moju kožu. Krema za područje oko očiju hidrira i u trenutku daje svježiji izgled područuju oko očiju, a serum je nešto nestvarno, nešto očaravajuće. Mogu reći da se tu desila ljubav. Fascinantan je: od teksture, prijatnog mirisa i čestica koje izgledaju kao pravi dijamantni prah. Veoma brzo se upija i daje svježinu. Kada nanesem serum na svoje lice poželim da se konstantno dodirujem po koži lica, jer djeluje nestvarno nježno i  meko, poput svile. Dnevna krema daje potpuni efekat, pruža veliku hidrataciju, a posebna prednost je 30 ZF, koji me štiti tokom cijelog dana. Najvažnija mi je zaštita od UVA  i UVB zraka, a to mi daje Skinergise dnevna krema! Nikada ne preskačem svoju rutinu za njegu, to je moje vrijeme, vrijeme u kojem se opustim i uradim nešto najbolje za svoju kožu. Tokom dana je potrebna zaštita na licu, a tokom noći dobijemo najbolji efekat i tada se naša koža najbolje regeneriše. Kada uradim svoju večernju rutinu osjećaj je odličan, kao da sam čarobnim štapićem uklonila sav umor.  

Nikada ne prekrivajte svoje nedostatke na licu, nego ih sanirajte odgovarajućom njegom i onda će svaki make-up pristajati na lijepoj i njegovanoj koži.  Mislila sam da ću bar do 30-e biti vjerna True Perfection kolekciji, ali Skinergise kolekcija me je potpuno osvojila. Moje lice je svježije, blistavije, pore su vidljivo umanjene, hidratacija je na visokoj razini, zaštićena sam od raznih negativnih uticaja okoline, koža je bolje teksture, glađa je, mekša, a make-up se mnogo bolje nanosi nego prije.

Sanja Trkulja (Nezavisni Oriflame menadžer)

Svjesna činjenice da samo jednu kožu imamo, i da će ona biti uz nas čitav život, biram samo najbolje proizvode za njegu svoje kože. Već posljednjih nekoliko godina, moj izbor za njegu kože lica bila je NovAge True Perfection kolekcija visokokvalitetnog švedskog brenda Oriflame. Bila sam jako zadovoljna tom kolekcijom; hidrirala je moje lice, poboljšala mi je teksturu kože, umanjila pore i nepravilnosti s kojima sam se borila. Jedino što mi je potencijalno nedostajalo je da ima i zaštitni faktor.

Ali kompanija je radila nekoliko godina i na tome, te nam ove jeseni predstavlja novitet – NovAge Skinergise Ideal Perfection set za njegu kože lica. Set sa sastoji iz 5 komponenti; gela za umivanje, kreme za područje oko očiju, seruma, dnevne i noćne kreme. Namijenjen je borbi protiv prvih znakova starenja, i dubinskoj hidrataciji kože. Takođe, daje koži energiju, čini je blistavijom i štiti je od štetnih vanjskih faktora. Bazira se na Taurine Energising tehnologiji i ekstraktu biljnih matičnih ćelija Acai biljke. Za razliku od prethodne kolekcije, sada dnevna krema sadrži i ZF30, što će mnogima, kao i meni, biti od velike važnosti.

NovAge gel za čišćenje lica ostavlja kožu potpuno čistom, uklanja prljavštinu, tragove šminke, bez da kožu imalo isušuje. Ostavlja je ph neutralnom i stvara savršene uslove za upijanje aktivnih supstanci iz kreme i seruma. U veoma je praktičnom pakovanju, dozer je odličan, kada putujete ili ga ne koristite možete ga "zaključati," što osigurava da proizvod neće iscuriti i prosuti se. Nježnog je, skoro neprimjetnog mirisa i pogodan za sve tipove kože. Sadrži 150 ml.

NovAge Skinergise krema za područje oko očiju savršeno osvježava okoloočno područje. Ova kremica na vrhu ima metalni roler koji nanošenje čini još jednostavnijim i zabavnijim, a učinkovitost kreme boljom. Roler vrši masažu okoloočnog područja ravnomjerno razmazujući kremu. Krema nema miris, veoma je prijatna, hladi i osvježava, čini podočnjake i tamne krugove manjim, i hidrira to područje. Brzo se upija, a sporo troši. Sadrži 15ml.

NovAge Skinergise serum sadrži veliku koncentraciju aktivnih sastojaka koji prodiru u dublje slojeve kože i stvaraju savršenu podlogu za kremu koja dolazi poslije. Odmah nakon nanošenja seruma, primijetila sam da koža izgleda hidrirano, blistavo, kao da je dobila instant energiju. Dugoročno prevenira i odlaže prve znakove starenja. Serum se upija brzo. Sadrži 30ml.

NovAge Skinergise dnevna krema savršeno zaokruži dnevnu rutinu njege kože. Nešto je masnije teksture nego njena prethodnica iz True Perfection seta, za šta je pretpostavljam zaslužan SPF 30 koji sadrži. Smatram SPF mnogo važnim jer štiti kožu od negativnih uticaja sunčevog zračenja. Bez obzira na njega, nije premasna niti pregusta, jako se lijepo nanosi i razmazuje. Kožu čini blistavom, hidriranom i zaštićenom od negativnih spoljnih uticaja. Umanjuje pore i fine linije. Koža izgleda zdravije i odmornije. Miris je blag i veoma nježan, prijatan. Sadrži 50 ml.

NovAge Skinergise noćna krema nešto je drugačije teksture od dnevne. Lijepo se razmazuje, ne ostavlja masni trag i svojim bogatim sastavom pomaže koži da se regeneriše tokom noći. Umanjuje i odlaže prve znakove starenja; pore i fine linije. Intenzivno hidrira i hrani kožu tokom noći. Sadrži 50ml.

Ovaj set koristim samo dvadesetak dana, a već vidim da veoma pozitivno djeluje na moju kožu. Koristeći ove proizvode svako jutro i svako veče, primijetila sam znatnu razliku u izgledu svoje kože. Ona djeluje svježe, zdravo, blistavo i odmorno, odlaže se njeno starenje i ujednačava ten. Nepravilnosti su manje i rjeđe se pojavljuju. Šminka nakon jutarne NovAge rutine takođe mnogo bolje izgleda na licu i zaista NovAge Skinergise set mogu toplo da je preporučim svima koji su prešli dvadesete godine!

Tekst: Fotograf: Lične fotografije