Briga o sebi: pronađite spokoj u svojoj okolini

Bez obzira da li radite u kancelariji ili u kod kuće, svakodnevne strepnje i brige povezane sa stresom očigledni su kod mnogih od nas. Sada, više nego ikad, treba da se fokusiramo na naše mentalno i fizičko blagostanje. Pa, kako se nosimo s tim? Čitajte dalje kako biste otkrili naša jednostavna rješenja za odmor i brigu o sebi.

Smatramo da je briga o sebi bitan dio održavanja povezanosti i održavanja zdravog odnosa s našim tijelima. Namjera je da se stvori prostor za osećjaj brige i sigurnosti, njege i opuštanja. Zbog toga smo za vas pripremili najbolje trikove koje ćete isprobati u svom najudobnijem mjestu - kod kuće.

Bez obzira na okolnosti, uspostavljanje prostora posvećenog vašoj verziji njege, odličan je način za uklanjanje stresa i pronalazak duševnog mira. Razmislite o ovim trenucima o terapiji kod kuće. Uz malo posvećenosti i malo dodatnog razmišljanja o ambijentu, ovi trenuci mogu postati nedeljni ritual koji najviše volite.

Podesite atmosferu za prostor u kojem se nalazite

Jer, atmosfera je sve. Dakle, uklonite nered, haos i sve ostalo što može izazvati stres. Ako započnete detoks ritual, s malo pripreme vaše okruženje će biti jednako spokojno. Evo nekoliko prijedloga za stvaranje osjećaja smirenosti i lakoće u vašem okruženju. 

    • Prvi korak, stavite čajnik i dodajte kamilicu! Med i zeleni čaj također su korisni zbog svojih antioksidantnih svojstava dok klize niz vaše grlo. Zajedno, čine odličan napitak kada tražite opuštanje i hidrataciju.
    • Pokušajte da prigušite svijetla ili još bolje, zapalite nekoliko mirisnih svijeća. Poznato je da mirisi izazivaju osjećaj nostalgije i da imaju direktnu vezu s našim emocijama koje nam mogu pomoći da se osjećamo smireno i sretno. Mirisni sprej za prostor je sjajna alternativa svijećama jer pruža dugotrajni ambijent samo jednim prskanjem. 
    • Odbacite rizik od neželjenih poziva i poruka podešavanjem telefona na opciju "ne uznemiravaj". I dalje ćete primati pozive i poruke, ali nećete biti u iskušenju da ih pročitate ako ne čujete vibracije obavještenja. 
    •  I naravno, mada se to podrazumijeva, udobna odjeća je neophodna. Da biste se uronili u potpuni komfor, odbacite sve što vam smeta. Umjesto toga, mislite na plišane, mekane, lagane i prozračne tkanine.  

Čestitamo, s gore navedenim koracima ste sada spremni za sve one aktivnosti zbog kojih ćete biti smireni i oraspoloženi. Jednostavno, sjednite u spokojni prostor koji ste upravo stvorili. Pripremite svoje najluksuznije proizvode— maske za lice, lakove za nokte, maske za regeneraciju kose, (ne zaboravite i daljinske upravljače) - i uživajte dok brinete o sebi!

Tekst: