Prebiotici za kožu: oko čega je frka?

Hibridni make-up stvara promjenu paradigme u industriji ljepote. Ne samo da svi očekujemo da ćemo izgledati bolje s najnovijim kozmetičkim proizvodima, naš make-up nas zapravo čini boljim. Poboljšava kvalitet kože, sprečava oštećenja od zagađenja iz okoliša i pomaže našem tijelu da generiše nove ćelije. Ako zvuči kao stvar naučne fantastike, sačekajte dok ne čujete o prebioticima. Poznati po tome što pomažu našem zdravlju, sada se mogu nanositi direktno na kožu.

Upoznavanje sa prebioticima
Stručnjaci širom svijeta smatraju da su probiotici ključni za zdravlje i mladost. Ove ‘dobre’ bakterije održavaju tijelo zdravim, oslobađajući se od loših bakterija i zauzvrat jačajući vaš imuni sistem. Prebiotici su prirodni partner probioticima, moglo bi se reći njihov izvor hrane, a kako se ispostavilo, blagodeti prebiotika su očigledne i kada se nanose na kožu. Nanošenje prebiotika na kožu pomaže probioticima da napreduju, tako da mogu:
• Da očuvaju površinu kože - našu prvu linija odbrane - da bude uravnotežena, mlađeg izgleda i jaka
• Uklone faktore koji dovode do crvenila, suhoće i oslabljene površine.
• Uklone znakove starenja kože.
• Vrate zdravu ravnotežu mikrobioma (dobre bakterije).

Hibridna inovacija u svom najboljem izdanju
Zvuči previše dobro da bi bilo istina? Nije. A hibridni make-up je savršen primjer za to. Uzmite Giordani Gold puder protiv starenja. To je prva hibridna podloga s prebiotičkim pojačanim serumom koja daje višestruku korist i pruža vam blistavo, savršeno prekrivanje. Prebiotski serum djeluje na obnavljanje kože i ponovno aktiviranje njene prirodne odbrane kako bi njegovao i održavao zdrav nivo vlage. Ovo je u najboljem slučaju „hibridna“ inovacija, a blagodeti njege kože rade na vidljiv način da prkose efektima vremena i suzbijaju negativne faktore okoline.

Volim prirodan, blagi završni izgled i dugotrajno prekrivanje, gotovo jednako kao i način na koji trenutno uklanja nedostatke kože. Nauka susreće ljepotu!