Ulje i voda se miješaju: 3 razloga zbog kojih biste trebali isprobati čišćenje uljem

Ako imate masnu kožu, može vam se činiti nemogućim podvigom da se krećete po džungli proizvoda za njegu kože u potrazi za rutinom čišćenja koja odgovara vašim potrebama. Ali, zamislite da smo vam rekli da je čišćenje uljem zapravo jedan od najefikasnijih metoda čišćenja za postizanje besprijekornog izgleda kože? Saznajte zašto je ovaj trend njege kože olujnom snagom preplavio svijet.

Prije svega, šta je čišćenje uljem?
Kao što samo ime govori, čišćenje uljem uključuje upotrebu ulja za čišćenje kože i prvi je korak u metodi dvostrukog čišćenja. Djeluje na osnovu pravila hemije „slično rastvara slično“, gdje ulje za čišćenje rastvara i uklanja tvrdokorne masne nečistoće na vašoj koži, kao što je sebum, čestice zagađenja, prljavština i make-up. Čišćenje uljem često je nježnije od ostalih sredstava za čišćenje lica, koja mogu sadržavati grube sastojke koji uklanjaju prirodnu masnoću kože.

Čekajte, šta je metoda dvostrukog čišćenja?
Metoda dvostrukog čišćenja uključuje čišćenje lica prvo sredstvom za čišćenje na bazi ulja (kao što je opisano gore), a zatim i sredstvom na vodenoj osnovi. Čišćenje uljem je važan prvi korak, jer masne nečistoće veoma doprinose začepljavanju pora i stvaranju mrlja na koži. Sredstvo za čišćenje na bazi vode uklonit će nečistoće na bazi vode, poput znoja i odumrlih ćelija kože, olakšavajući vašoj koži efikasnije upijanje seruma i hidratantnih krema.

Zašto da uključim ulje za čišćenje u svoju rutinu?

1. Nježno je prema koži
Oni s masnom kožom često su skloni pretjeranom čišćenju i na taj način je isušuju. Ovo samo pogoršava problem, jer koža, u tom slučaju, nadoknađuje izgubljeno proizvodnjom, pretpostavljate, više masnoće! Čišćenjem uljem možete efikasno očistiti i hidrirati kožu bez negativnih efekata grubih sredstava za čišćenje.

2. To je sredstvo za čišćenje lica i skidanje make-upa – u jednom!
Ništa nije gore od povratka kući nakon neprospavane noći u borbi za uklanjanje super vodootporne maskare i dugotrajnog ruža za usne, kada sve što želite jeste da što prije odmorite. Čišćenje uljem olakšava proces bez imalo muke i primjetno je efikasnije od tradicionalnog sredstva za vaš uporni, večernji make-up - ovo je važno, jer loše uklonjen make-up može doprinijeti začepljenim porama i neugodnim mrljama na koži.

3. Ulje je za svakoga
Kada koristite pravo ulje, možete efikasno rastvoriti nečistoće na uljanoj bazi i istovremeno snabdjeti kožu hidratantnim uljima koja njeguju i čiste vašu kožu.

Oriflameovo NovAge ulje za čišćenje lica specijalno je formulisano s prirodnim uljem noćurka, hranljivim uljem koje djeluje na sve tipove kože i osmišljeno je za čišćenje kože od masnih nečistoća. Najbolji dio? Klizi i pretvara se u mliječni losion koji se brzo i lako može isprati.

Zato zaboravite na sve svoje predrasude o ulju u njezi kože i pokušajte da dodate isprobani i dvostruki način čišćenja u rutinu njege kože! Obećavamo da nećete zažaliti.