NovAge Bright Sublime: Tajna besprijekorne, ujednačene kože

Svi se želimo pogledati u ogledalo i vidjeti blistavu kožu zdravog izgleda. A praćenje redovne rutine njege kože je prvi korak da to postignemo. Možda se pitate, da li vam odgovara Bright Sublime rutina njege? Ako ste zabrinuti zbog hiperpigmentacije, opuštenosti i neujednačenog tona kože, onda bi odgovor mogao biti - da. Pročitajte kako biste saznali više o tome šta uzrokuje pigmentaciju kože i kako možete da je riješite.

 

Šta uzrokuje pigmentaciju kože?

Pigmentacija kože i promjene boje nastaju zbog prekomjerne proizvodnje i nepravilne raspodjele melanina, pigmenta koji našoj koži, kosi i očima daje prirodnu boju. Kada se melanin ravnomjerno rasporedi u koži, izgleda kao preplanuli ten. Hiperpigmentacija se može pojaviti kao rezultat mnogih faktora, uključujući hronološko starenje kože, dugotrajna fotooštećenja, nasljedne poremećaje kože ili hemijsku ili hormonsku neravnotežu u koži. Hiperpigmentacija može imati razne oblike, uključujući pjege, tamne mrlje, neujednačen ton kože i tamno tkivo ožiljaka.

 

Da li mogu spriječiti pigmentaciju kože?

Iako je nemoguće potpuno izbjeći pigmentaciju kože, postoji nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da je spriječite. Jedan od najlakših načina za sprečavanje hiperpigmentacije je izbjegavanje predugog boravka na suncu. Uvijek trebate nositi ZF i zaštitnu odjeću prije izlaska. To je posebno važno ako imate svijetlu kožu. Praćenje NovAge Bright Sublime rutine također vam može efikasno pomoći u borbi protiv kožnih pigmentacija i njihovoj prevenciji.

Uzvišeno rješenje

NovAge Bright Sublime sigurno je i klinički dokazano rješenje koje pomaže u ispravljanju nepravilnosti pigmenta kože i otkriva svijetao, ujednačen i besprijekoran ten. To je moguće zahvaljujući snažnoj kombinaciji Multi-Bright tehnologije i ekstrakta biljnih matičnih ćelija gardenije. U kliničkim ispitivanjima je dokazano da NovAge Bright Sublime umanjuje tamne mrlje do 50% i posvjetljava kožu do 40%! Δ1

 Δ1 Klinički testirano uz upotrebu Dnevne kreme i Seruma.

 

Pantentirana Multi-Bright tehnologija

Patentirana Multi-Bright tehnologija posvjetljivanja je kombinacija dva sastojaka na biljnoj bazi - dikiseline i ekstrakta biljke rumeks - i rezultat je više od šest godina istraživanja u Oriflameovom Institutu za istraživanje kože. Ova tehnologija na više nivoa cilja i inhibira sve ključne faze proizvodnje melanina. Štaviše, NovAge Bright Sublime zapravo inhibira ekspresiju melanina pomoću 6 različitih gena u ćelijama melanocita - nadmašujući dobro poznate aktivne sastojke hidrokinon, arbutin i vitamin C. *

*In vitro

 

Ekstrakt biljnih matičnih ćelija gardenije

Multi-Bright tehnologija je podržana dragocjenim ekstraktom biljnih matičnih ćelija gardenije koji pomaže u jačanju i održavanju optimalnog nivoa kolagena u koži. Rezultat? Svijetla, glatka i besprijekorna koža. Pripremite se da i vaše samopouzdanje zablista sjajnije!

 

Pogledajte sve naše NovAge kolekcije i pridružite nam se u proslavi 5 godina lijepe kože u bilo kojoj životnoj dobi!