Zašto je njega vlasišta važna?

Dani kada se razgovaralo o problemima vlasišta samo tokom posjete doktoru su odavno prošli. Danas, ljudi počinju shvaćati važnost zdravlja vlasišta, a proizvodi za njegu vlasišta brzo postaju najnoviji trend u njezi kose. Ukoliko želite prekrasno zdravu kosu, otkrijte zašto bi tretmani za njegu vlasišta trebali biti dio vaše beauty rutine.

Njega vlasišta = Zdravija kosa
Da li ste znali da se tajna zdrave i njegovane kose krije u vlasištu? Iako se možda fokusirate na kosu koja izrasta iz njega, vaše vlasište je u osnovi koža, sastavljena od sličnih proteina i lipida. Kao i koža lica, vlasište može postati začepljeno, suho ili masno – jer se folikule kose začepe nakupljanjem sebuma i proizvodima za oblikovanje kose. To je često uzrok brojnih problema s kosom, od peruti do oštećenih pramenova, osjetljivosti vlasišta i lomljenja kose.

Upotreba proizvoda za njegu vlasišta (pozdrav novoj kolekciji DUOLOGI) pomaže vam pripremiti idealnu podlogu za prekrasnu kosu.

Njega vlasišta je nova njega kože
Mi svoje lice tretiramo obiljem seruma, krema i proizvoda za čišćenje. Ali, često u toj njezi zanemarujemo naše vlasište. Preuzimajući primjer iz svijeta njege kože, najnovije formulacije proizvoda za njegu kose imaju misiju promijeniti to.

Kako biste održali svoje pramenove u dobrom stanju, sastojci koji su se prije koristili samo u njezi kože (poput niacinamida, hijaluronske kiseline i salicilne kiseline) ne samo da njeguju vašu kosu, već brinu i o vašem vlasištu. Rezultati su nevjerovatni: od eksfolijacijske salicilne kiseline koja djeluje na pore u Anti-Flake Purifying pilingu za vlasište; do transformirajućeg keratinskog proteina koji jača oštećenu kosu u Intense Repair šamponu i Rich Creme regeneratoru.

Kako održati vlasište zdravim

Prvo i najvažnije, važno je uspostaviti rutinu njege kose – kako biste svoje vlasište očistili, ponovo izbalansirali i nahranili ga onim što mu nedostaje.

Čišćenje
Redovno (barem dva puta sedmično) čistite svoje vlasište na pravi način. To podrazumijeva odabir šampona koji je prikladan za vas, fokusirajte se na trenutno stanje vaše kose. Bez obzira da li je vaša kosa oštećena, krhka ili imate perut, postoji poseban DUOLOGI šampon koji ciljano djeluje na različite probleme kose.

Hidratacija
Kao što vaša koža treba hidrataciju i njegu, tako je treba i vaša kosa. DUOLOGI regeneratori pomažu u hidrataciji i njezi kose prema njenoj teksturi: Kosa srednje do guste gustoće voli bogatu teksturu Rich Creme regeneratoru, dok tanka se kosa bolje prilagođava lakšim formulacijama kao u Light Creme regeneratoru.

Tretman
Trebaju li vaša kosa i vlasište malo dodatne njege? Zavisno o vašim problemima sa kosom, postoje ključni proizvodi koji će unaprijediti vašu rutinu – razmislite o njima kao o serumima za lice ili piling maskama. Izaberite između moćnog tonika koje nanosite izravno na vlasište da biste potaknuli zdrav rast kose ili smanjili lomljenje kose, pilinga za vlasište ili koristite sprej za kosu koji se ne ispira i pomaže u raščešljavanju vaše kose, povećanju sjaja dok vidljivo smanjuje ispucale vrhove.

Tekst: