Odgovori na vaša često postavljana pitanja! Otkrijte kako naša nova Love Nature kolekcija voli planet jednako kao i vašu kožu

Čini se da je održivost svima danas na umu (kao i na usnama), a posljednjih godina zabilježen je još snažniji pomak u pronalaženju novih načina rada koji umanjuju negativan uticaj na naš dragocjeni planet. Ali, šta održivost znači gledajući najnoviji dodatak Love Nature porodici - Love Nature Dark Berries Delight kolekciju?

Pročitajte tekst u nastavku i pronađite odgovore na često postavljana pitanja o tome kako smo novom kolekcijom fokusirani na održivost!

 

Prvo, o čemu se radi kada govorimo o novoj kolekciji?
Još od samog početka, Love Nature brend usmjeren je na korištenje sastojaka iz prirode. Svi Love Nature proizvodi osmišljeni su da slave veličanstvene sastojke iz prirode i osmišljeni da njeguju vaše tijelo uz poštivanje i zaštitu planete. To isto vrijedi i za proizvode naše nove kolekcije Love Nature Dark Berries Delight . Odlikuju se uzbudljivim novim receptima za njegu kože inspirisanim prirodnim sastojcima koje pronalazimo u kuhinji, kao i neočekivanim teksturama poput jogurta i marmelade, a pružaju senzorijalno iskustvo koje vašu kožu čini mekom i svježom. Proizvodi iz ove kolekcije razvijeni su s organskim ekstraktima bobičastog voća i jogurta, dok su proizvodi koji zahtijevaju ispiranje dizajnirani da budu u potpunosti biorazgradivi - što je izvrsno za vašu kožu, kao i za naš dragocjeni planet.

Šta znači organski sastojak?
Organski ekstrakti, poput onih u ovoj kolekciji, potiču iz biljaka koje su uzgajane, ubrane i obrađene bez nepotrebnih pesticida i poštujući prirodne ekosustave. To znači da imaju ‘smanjeni uticaj na okoliš’.

Šta je zapravo BIORAZGRADIVA FORMULACIJA PROIZVODA ZA NJEGU KOŽE koji zahtijevaju ispiranje? Zašto je to bolja opcija za naš planet?
Odlično pitanje! 'Biorazgradivo' znači da kada koristite proizvode za ispiranje koji nose logo biorazgradiv, znate da će se razgraditi sve ono što se ispire u odvod, smanjujući tako uticaj na naše vodene sisteme - za sretniji planet! Love Nature formulacije za njegu kože koje se ispiru neovisno su testirane na biorazgradivost.

Zašto je za planet (i za vas) bolja opcija korištenje čestica za piling prirodnog porijekla?
Plastične mikrokuglice glavni su razlog za zabrinutost, posebno kada dospiju u naše vodene sisteme. Oriflame je započeo upozoravati na korištenje plastičnih mikrokuglica 2013. godine, a svi novi proizvodi predstavljeni od 2015. sadržavali su isključivo piling čestice prirodnog porijekla. Plastične mikrokuglice zamijenjene su piling česticama prirodnog porijekla poput silike, bademove ljuske i granula košpice masline. Korištenjem pilinga prirodnog porijekla dodatno smanjujemo uticaj na vodne sisteme jer su ti pilinzi biorazgradivi.

Zašto su za planetu (i za vas) bolja opcija proizvodi koji zahtijevanju ispiranje BEZ SILIKONA?
Nudimo odabir bez silikona, da bismo dodatno smanjili uticaj na vodu, jer se silikoni mogu bioakumulirati/nakupiti u vodi, što može štetiti vodenom okolišu.

Sada možete napraviti više i počastiti svoju kožu voćnom poslasticom u obliku naše kolekcije Love Nature Dark Berries Delight bez osjećaja krivice, znajući da njegujete svoju kožu proizvodima koji su dobri za vas koliko i za planet!