Velimir Buha: Lično iskustvo je ključ uspjeha za Wellness kategoriju

Direktor Velimir Buha zabilježio je fantastičan rezultat i zauzeo 1.mjesto u preporuci proizvoda Morski kalcij i vitamin D u katalozima C5, C6 i C7 2019. Saznali smo gdje leži tajna uspjeha njegovog tima.

Šta je bilo presudno za to da budete među najuspješnijim Liderima u preporuci kalcija?

Naše pozitivne priče bile su presudne u preporuci kalcija. Proizvod je izuzetno pozitivno prihvaćen kod menadžera, zatim saradnika i onda je krenula preporuka našim potencijalnim saradnicima i kupcima.

Šta biste poručili ostalim Liderima i članovima – na koji način da budu uspješni u preporuci Wellness kategorije?

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wellness kategorija je posebna pa samim tim zahtjeva i posebnu pažnju i način predstavljanja drugima. Sve se bazira na ličnom iskustvu jer ako i sami ne koristimo Wellness proizvode nećemo ih moći uspješno preporučiti. Također, pružamo priliku svima da urade Tanita analizu organizma te tako saznaju koji im je proizvod potreban. Često radimo i degustacije, tako da se na licu mjesta sam proizvod može i isprobati.

Kako prenosite znanje, energiju i ljubav prema ovoj kategoriji na svoj tim?

Nijedno naše druženje niti promocija ne može proći bez pominjanja Wellness kategorije i njenih prednosti i blagodati. Dijelimo iskustva, pričamo istinite lične priče, razmjenjujemo recepte i jednostavno uživamo u tome.

Da li ste sebi postavili neki novi cilj kada je wellness kategorija u pitanju?

Kada je wellness u pitanju, tu nema ciljeva. jednostavno se koristi u svakodnevnom životu i neprestano se o njemu priča kako na promocijama, tako i u ličnim razgovorima. Ako moramo istaći cilj, onda je to da svaki naš saradnik iskusi blagodati wellness proizvoda.

Podijelite s nama aktivnost koji biste istakli u prethodnom periodu, a da je bila jedna od ključnih u promociji ovog proizvoda?

Kako smo ranije istakli, wellness je sastavni dio svake naše aktivnosti. Najvažnije nam je da naši postojeći saradnici isprobaju proizvod, steknu lično iskustvo i krenu sa preporukom. Vid marketinga baziran na ličnim pricčama je najbolji marketing, jer osoba koja ima lično iskustvo svojim prijateljima preporučuje ono u što sama vjeruje.

Tu su bile i promotivne aktivnosti koje smo svakako ispratili i dobili i nove članove, koji su upravo došli u kompaniju iz razloga da naruče ovaj fantastični proizvod.