Pet beauty grešaka koje vjerovatno i vi pravite

Ah, svijet beauty rutine i praksi njege kože. To je kao divljačka vožnja, zar ne? Svi imamo svoje navike i uvjerenja kojih se držimo, ali malo znamo o tome da neka od njih zapravo mogu naštetiti našoj dragoj koži. Nastavite čitati kako biste saznali koje beauty poteze je bolje ostaviti iza sebe jednom zauvijek!

Osjećate da je koža zategnuta, suha ili peče nakon upotrebe proizvoda

Savjet „bez bola, nema ljepote“? Veliko NE! Isušivanje vaše kože ne čini je čistijom. Taj zategnuti, škripavi osjećaj je zapravo znak da ste ugrozili zaštitnu barijeru. Izbjegavajte agresivne proizvode koji pretjerano stimulišu lojne žlijezde ili još gore, ostavljaju osjećaj peckanja. Umjesto toga, koristite micelarnu vodu sa umirujućim djelovanjem, maslac sredstvo za čišćenje ili blagi piling koji promoviše ravnotežu i podržava zdravlje vaše kože.

Aktivacija proizvoda

Još jedna greška koja često ostaje neprimjećena je ideja da se proizvodi „aktiviraju“ trljanjem između dlanova. Osim ako nije balzam ili sredstvo za čišćenje, ne morate nepotrebno da trošite svoje proizvode po dlanovima. Umjesto toga, pokažite svom licu malo ljubavi i nanesite hidratantnu kremu, serum ili kremu za sunčanje tačno tamo gde im je mjesto i ravnomjerno rasporedite za maksimalnu efikasnost.

 

Proizvodi sa ZF nisu samo ljetna avantura

Ne možemo ovo dovoljno naglasiti, ali ovaj nepohodni korak u njezi kože ne bi trebalo da bude rezervisan samo za ljetne mjesece. To je obaveza tokom cijele godine! Ti prikriveni UV zraci mogu izazvati prerano starenje, pjege od sunca, pa čak i igrati ulogu u raku kože. Dakle, hajde da se zavjetujemo da ćemo nanositi proizvode sa ZF svaki dan, bez obzira na godišnje doba ili vremenske uslove. Vaša koža će zauvijek biti zahvalna.

  

Bez pilinga ili prekomjerni piling

Piling je poput plesa – ključno je pronaći savršen ritam. Ako zanemarite piling, zadržat ćete odumrle ćelije kože, začepljene pore i koža će biti beživotna. S druge strane, prekomjerni piling može ukloniti prirodnu masnoću vaše kože, što dovodi do suhoće, crvenila ili iritacije. Pokušajte da održite zdravu ravnotežu. Priuštite sebi piling za tijelo ili piling za kožu glave i koristite ga umjereno, jednom ili dva puta sedmično.

Korištenje make-upa kojem je istekao rok trajanja

Da se razumijemo, krivi smo što još čuvamo desetak polukorištenih ruževa i onu paletu sjenila od prije pet godina. Ali zapamtite, make-up također ima rok trajanja! Upotreba nakon roka je glavna greška koja može dovesti do katastrofalnih rezultata. Vrijeme je da se oprostite od svoje vremenske beauty kapsule, posebno od starih proizvoda za oči, i  ažurirate svoje zalihe!

Tekst: