Vodič za besprijekoran ten ekološki osviještene osobe

Kako se ljepota slaže sa vašim stilom života? Pitat ćemo Antoniu Simon-Stenbe. Antonia tvrdi da možete izgledati dobro, bez grižnje savjesti. Kao Oriflameova Potpredsjednica održivosti i kvalitete proizvoda otkrit će nam svoje beauty tajne.

Često čujemo riječ “održivo” – ali šta to zapravo znači?

U Oriflameu to znači razvoj proizvoda koji su sigurni za okoliš. Ekološka održivost proizvoda nije samo vezana za proizvod kao takav već se odnosi na sve aspekte života i na sve što činimo. 

U Oriflameu je uvijek bilo važno poboljšati živote ostalih osoba. Ne samo za naše kupce, već i za zaposlene te za čitavu zajednicu.

Postoji li veza između ljepote i održivosti? Svakako! Upravo smo razvili novu strategiju održivog razvoja – vizija je bila stvaranje make-upa i proizvoda čiji će sastojci biti ekološki. Trebamo ponuditi kvalitetne sastojke u proizvodima bez obzira da li se radi o hidratantnom balzamu ili najnovijoj nijansi ruža.

Zašto ste izabrali baš kozmetičku industriju za svoj profesionalni razvoj? 
Volim kvalitetne kozmetičke proizvode izrađene prema najnovijim tehnološkim dostignućima.

Želite li izdvojiti Oriflame dostignuće na koje ste ponosni?

Lansiranje Ecobeauty kolekcije! To je prva linija kozmetičkih proizvoda koja je dobila priznanje od nezavisnih organizacija. Ne samo da je u potpunosti posvećena prirodnoj, etičkoj i ekološkoj održivosti nego je i linija njege kože koja daje odličan rezultat.

Opišite svoju rutinu njege kože! 
Besprijekoran ten je naš ultimativni cilj. Približavam se 40-tima i pravilna je rutina njege kože presudna za dobar izgled. Hidratacija i kvalitetno sredstvo za čišćenje kože su početak moje njege a svakako nanosim zaštitnu dnevnu kremu te bogatu noćnu kremu.  Također, redovno koristim i serum da dodam blistavost koži.

Koje akcije Oriflame preduzima kako bi postao kompanija sa još održivijom politikom?
Sa stanovišta sastojaka, trudimo se da shvatimo u kojoj mjeri su naši sastojci prirodni, uzimani na etičkim i principima zaštite okoline, kako bismo donosili odluke na bazi pravih informacija. Na primjer, uklanjamo plastična mikrozrnca i uvodimo pilinge organskog porijekla, što je daleko održivija alternativa.

Sa ponosom ističemo da je danas 67% električne energije koju koriste naša postrojenja iz obnovljivih izvora a da smo, od 2010. godine, smanjili emisiju ugljen-dioksida za 30%.

Dodajmo tome i upotrebu održivog palminog ulja, papira i pakovanja, smanjenu zavisnost od benzina, kao i dugoročnu posvećenost dobrobiti životinja – to će vam dati ideju o našem radu! Uradili smo mnogo, ali smo svjesni da se uvijek može uraditi više.
Tekst: Fotograf: Oriflame