Nedžla Maktouf: It Starts With Us!

Pobjednica našeg prospekting takmičenja u mjesecu martu 2019. godine je Nezavisni Oriflame Direktor Nedžla Maktouf. Ovo je priča o njoj i njenom timu!

Šta mislite da je tajna vašeg uspjeha i odličnih rezultata u NovAge i Wellness kategoriji iz godine u godinu? 

Za mene ne postoji moj uspjeh, postoji uspjeh mog tima jer zaista tako i jeste. Ja sama kao individua ne mogu ništa uraditi, a svjesna sam koliko sam moćna jer znam kakve ljude imam sa sobom. Moj nevjerovatan tim je razlog svakog uspjeha nas i mene kao lidera.

Hvala mom timu što konstantno dijele ljubav, što prihvataju svaki izazov i pretvaraju ga u prednost, što konstantno rade na sebi i svaki dan postaju sve bolji.

Prestaje li ikad vaš radni dan i kako on izgleda?

Zatekli ste me sa ovim pitanjem. Kada bolje razmislim, nemam fiksno radno vrijeme i sama ga kreiram. Vjerovatno djeluje kao da uvijek radim, ali ja bih to rekla da ja jednostavno živim jednim stilom života kojeg sam ja odabrala – Oriflame stilom života. Sa mnogo slobode, dobrih primanja, putovanja, upoznavanja i druženja sa divnim ljudima. Meni je to kao da ništa ne radim! 

Ne bih vam mogla opisati moj radni dan jer to i jeste ljepota ovog posla - da je svaki zasebna stranica u jednoj beskonačnoj knjizi. Niti jedan nije isti. Mogu vam reći da je svaki pun smijeha, ljubavi, divnih ljudi i novih destinacija.

Šta vas motivira u svakodnevnom obavljanju svojih zadataka?

Motiviraju me moji jasno postavljeni ciljevi. Kada god “skrenem s puta” pogledam u svoj cilj i nova motivacija je tu. Voljela bih podijeliti sa vama da je imati jasan, definisan i rokom ograničen cilj ključ svakog uspjeha i samomotivacije.

Ravnoteža privatnog i poslovnog dijela života je nešto što se "ganja" cijeli život, da li ste vi uspjeli naći svoj balans?

Kao i sve u životu, stvar je našeg izbora. Ukoliko želimo, nađemo način, ukoliko ne, onda imamo izgovor. Balans u svemu je bitan pa tako i po ovom pitanju. Moj balans pronašla sam još na samom početku jer sam ga planirala i nisam čekala da se stvari poslože same od sebe.

Ko vam pruža najveću podršku?

Moji saradnici sa kojima direktno sarađujem i uposlenici moje nevjerovatne kompanije Oriflame.

Hvala vam svima što podržavate moje ideje i ciljeve koji prije ostvarenja djeluju da su potekle od ludaka. 

Da li imate neke idole u profesionalnom smislu? Kome se divite?

Divim se svakoj osobi koja je danas bolja nego jučer i to ne slučajno, već planirano. Konkretno da vam navedem sa imenom i prezimenom, ne da ne želim nego zaista nemam. Jako volim originalnost i sve što radim, trudim se da ne bude već viđeno. Inspiracija mi je postavljati nove standarde.

Koristite li društvene medije za širenje poslovanja i koliko je to važan segment vašeg poslovanja?

Svakako. U današnje doba, šteta je ne iskoristiti snagu društvenih mreža. Svakodnevno, kompletan tim i ja se predstavljamo i online na našim profilima na Facebooku i Instagramu i Youtube kanalu.

 

Ako biste istakli tri Oriflame proizvoda koja su vas oduševili na prvi pogled, koji bi to bili?

Prvi je svakako NovAge Ecollagen set, koji mi pruža potpunu zaštitu, mlađi i ljepši izgled.

Drugi je Wellness paket za žene koji mom organizmu daje sve potrebne nutritijente i osigurava da svaka ćelija dobije potrebnu dozu za jedan dan.

Treći je naš kultni Tender care balzam u raznim mirisima koji je “must have” proizvod u svakoj prostoriji u mojoj kući i u svakoj torbici. On osigurava da moje usne nikada nisu ispucale, njeguje moje laktove, ruke, koljena i sve suhe dijelove tijela. Odličan je i za blage opekotine, ujede i mnogo čega. Jedan od onih “proizvoda za sve i svakoga”.

Za kraj, šta bio bio vaš savjet drugim ženama koje pokušavaju da izgrade poslovanje u Oriflameu? 

Prije svega, moramo svi prihvatiti odgovornost za svoj život. I šta god da se dešava lijepo ili ono manje lijepo, mi smo kreatori istog. Znate, glupo je ponavljati iste stvari iz dana u dan, a očekivati da će se nešto promijeni.

Želim vam od srca da uzmete život u svoje ruke i da počnete da živite život u punom smislu te riječi. Ukoliko već imate posao i dobro zarađujete, vjerovatno nemate vremena da izbalansirate ostale veoma bitne stvari u životu. Život nije samo raditi, radimo da bismo uživali u svim čarima života, a šta imamo od mnogo novca ukoliko nemamo vremena? Ukoliko nemate posao i tragate za primanjima, odvažite se da počnete razmišljati o zaradama 2,3,5 hiljada KM, donesite odluku i zaboravite na stalni posao sa fiksnom platom od 500 KM jer danas NE POSTOJI stalni posao čak ni sa tim minimalnim primanjima. Ko vam garantuje da ćete i ukoliko se zaposlite tu se zadržati?

Za kraj, želim da pozdravim sve svoje menadžere i saradnike koji svakodnevno kreiraju jednu divnu priču – Oriflame VIP priču uspjeha! Hvala vam na tome!

Tekst: Fotograf: Lična kolekcija