Kako ponovo iskoristiti pakovanja proizvoda

Saznajte kako pomoću nekoliko kreativnih trikova možete ponovo iskoristiti pakovanje vaših omiljenih beauty proizvoda i tako smanjiti količnu otpada.

Ne možemo pobjeći od činjenice da živimo u svijetu u kojem je potrošnja postala problem. Ali, svijet se budi! Dizajneri pažljivo promišljaju kreiranje proizvoda s ambalažom koja se može ponovo iskoristiti u praktične svrhe.

Zato, ako razmišljate slično kao mi i skupljate prazne bočice i posudice, pronađite inspiraciju u ovom tekstu i naučite kako možete ponovo iskoristiti praznu ambalažu i smanjiti količinu otpada u isto vrijeme.

 

Posljednje kapi vašeg Signature parfema nisu razlog da se oprostite sa svojim omiljenim mirisom. Uz pažljivo osmišljeno pakovanje s odvojivim okvirom za fotografije, vaša zajednička priča se nastavlja. Jednostavno odvojite drveni okvir od bočice, umetnite vašu omiljenu fotografiju i uljepšajte svoj dom.

Savjet!

Uz nekoliko Signature parfema sakupit ćete i više okvira za fotografije. Zašto ih ne biste zalijepili zajedno i iskoristili kao veliki okvir koji možete postaviti na zidu? Kombinujte fotografije u horizontalnom i vertikalnom položaju kako biste kreirali cool polaroid stil s mnoštvom nezaboravnih uspomena.

 

Jasno nam je – nemoguće je baciti tako predivno pakiranje kao što su bočice  .SE parfemskih voda. Podarite im novi život i preuredite ih u male staklene vaze za cvijeće. Razvedrit će prostoriju u koju ih postavite, a sa .SE bočicama je to zaista jednostavno učiniti – pažljivo su osmišljene i kreirane tako da možete lako ukloniti pumpicu i staviti cvijeće!

Savjet!

Sačuvajte ukrasne čepove bočica – savršene su za korištenje kao uteg za papire na stolu ili ih pretvorite u ručke za ladice vašeg ormara.

 

Podignite ruku ako i vi stalno tražite gumice za kosu i ukosnice po stanu! Razumijemo vas. Pretvorite ovu besmislenu potragu u nešto kreativno i promijenite namjenu poklopaca krema za tijelo u mala spremišta. Dovoljno su veliki da u njih pohranite omiljene dodatke za kosu, a možete iskoristiti i više poklopaca i razvrstati dodatke po bojama. Uredno posloženi ormarići u kupaonici, dodaci za kosu uvijek pri ruci i smanjivanje otpada – ovo je pobjednička situacija kako god pogledate.

Savjet!
Nakon što potrošite svu kremu za tijelo, namočite posudicu i poklopac u toplu vodu s dodatkom sredstva za pranje posuđa i uklonite naljepnicu. Ako se naljepnica tvrdoglavo ne bude dala oprati, uklonite je vatom natopljenom sredstvom za uklanjanje laka za nokte.

Tekst: