Šest cvjetnih mirisa od kojih nikada nećete odustati

Jasmin, ljubičica, cvijet narandže, kamelija i ruža – cvjetni mirisi koji su podjednako klasični koliko i raznovrsni. Ali od toliko različitih cvjetnih mirisa koje možete izabrati, može biti teško znati koji je pravi za vas. Odabrali smo šest neodoljivih mirisa koje jednostavno morate isprobati.

Svaki cvjetni miris je kao jedinstveni buket cvijeća sastavljen od kombinacija koje odgovaraju različitim prilikama, ličnostima i stilovima. Oni mogu biti ženstveni i lagani, ali mogu biti i muževni i oštri. Hajde da saznamo koji koji cvjetni miris je za vas.

Slatki jasmin za ženstveni dodir
Jasmin je jedan od najpopularnijih cvjetova u modernim parfemima. To je bijeli, mali cvijet koji miriše bogato, slatko i voćno. Ako volite blistav ženstveni miris, trebalo bi da izaberete našu Infinita parfemsku vodu. Ovaj cvjetni miris sadrži cvijet kraljevskog jasmina, za koji se kaže da je najkultniji i najženstveniji sastojak koji postoji u parfimeriji.

Ludi za divljom orhidejom
Ako mislite da su svi cvjetni mirisi ženstveni i slatki, razmislite ponovo! Mogu biti i svježi i blistavi. Samo pogledajte Joyce Jade toaletnu vodu. Glavni sastojak u ovom parfemu je divlja orhideja, egzotični cvijet koji raste na različitim mjestima širom svijeta. Zajedno sa hrskavom jabukom, limunom, vanilijom, amberom i sandalovinom dobijate svjež i energičan miris koji je savršen za sunčane dane.

Muški miris sa notama romantične ljubičice u srcu
Cvjetni parfemi za muškarce? Da naravno. Iako se muški mirisi ne mogu opisati kao cvjetni, mnogi sadrže note nježnog, romantičnog cvijeća, kao što je ljubičica. Soul Focus toaletna voda je odličan primjer za to. Gornje note intenzivnog crnog bibera, bergamota i geranijuma stapaju se zajedno sa notama listova ljubičice i lavande u srcu. Zajedno stvaraju intenzivni i topli miris koji je zaista neodoljiv.

 

Cvijet narandže – cvjetni miris za buduće nevjeste
Cvijet narandže, opisan je kao afrodizijak zbog svog slatkog i elegantnog mirisa. Često ga koriste nevjeste (i kraljevske i sve ostale) u buketima i parfemima. Dakle, ako ste buduća mlada, ovo bi mogao biti cvjetni miris za vas. Giordani Gold Original parfemska voda jedan je od naših bestselera sa bogatim cvijetom narandže u srcu koji traje cijeli dan.

Klasika cvjetnih mirisa – nježna ruža
Moments parfemska voda kreirana je oko majske ruže, ruže koja je poznata kao ruža od 100 latica. Parfimer Fabrice Pellegrin, koji je kreirao ovaj miris, opisuje svoje viđenje cvijeta; „Veoma prirodan, čist i svjež, sa cvjetnim, zelenim i mednim tonovima“. Ako volite bezvremenske klasike, ova cvjetna parfemska voda je savršena za vas.

 

Luksuzna kamelija stvara elegantan cvjetni parfem
Volite luksuzne parfeme? Morate imati Essenza Blossom. Kreiran oko cvjetova narandže, jasmina i kamelije, poznate kao „cvijet luksuza“. Cvijet kamelije ima delikatan miris koji se stapa sa ostalim cvjetovima, stvarajući prepoznatljiv cvjetni parfem koji vam nikada neće dosaditi.

Tekst: