Slavlje ženstvenosti

Bezbroj je načina za izražavanje ženstvenosti, sa sve više i više ideja kako moderna žena treba izgledati, oblačiti se i ponašati se. No, ono što je najvažnije od svega ponekad se zaboravlja - sa samopouzdanjem izražavati ženstvenost na svoj način. Način kojim ostajete vjerni sebi.

Trenutačno je na svijetu samo 8 žena s titulom prestižnog kreatora mirisa, a Oriflame je pozvao ne jednu, već dvije da bi osmisle Infinita miris. Émilie Coppermann i Aliénor Massenet, obje dolaze iz Francuske i obje su u naš projekt 'Šta znači biti moderna žena' unijele svoja jedinstvena iskustva i poglede. Zajedno su kreirale snažnu i zavodljivu interpretaciju ženstvenosti temeljenu na dragocjenom i najženstvenijem sastojku kojeg poznaju - španskom jasminu iz Grassea.

Émilie i Aliénor kreirale su miris Infinita oko cvijeta španskog jasmina da bi stvorile modernu interpretaciju klasične ženstvenosti. Cvjetni-voćno-drvenasti miris s blistavim i začinsko-citrusnim gornjim notama ružičastog papra, mandarine i kumkvata koje se pretapaju u snažne i izuzetno ženstvene note španskog jasmina u srcu. Smiruje se primamljivim notama ambera, drveta kašmira i vanilije stvarajući veličanstvenu osnovu mirisa.

Suština ženstvenosti može biti neprocjenjivi poklon za Dan žena ili Majčin dan. Infinita parfemska voda, ne samo da je predivan i kvalitetan miris, nego je više od toga - podsjetnik svim ženama širom svijeta da prigrle i osjećaju se ponosnim na svoju istinsku ženstvenost. Budite ponosni na svoju ženstvenost – zauvijek!