Oriflame Direktor Amar Kahriman na nagradnom putovanju: Igelosa naučni centar

Igelosa je locirana u južnoj Švedskoj i globalno je prepoznata i priznata kao centar inovacija Wellness by Oriflame kategorije. Upravo je u kuhinji Igelosa centra nastala prva formulacija Natural Balance šejka koju je razvio profesor Stig Steen, vodeći hirurg u oblasti srca i transplantacije pluća. Igelosa naučna zajednica primila je u posjet i BiH Direktora Amara Kahrimana, koji je imao čast upoznati se sa dr. Steenom i radom Igelosa centra.

- Prije svega, veliko je zadovoljstvo i čast biti dio tima najboljih Lidera u Wellness kategoriji. Preko 120 Lidera iz cijelog svijeta, posjeta Igelosa centru, upoznavanje i uvid u sam rad naučnika su samo neke od privilegija koje smo imali.

Šta je bilo ključno u vašem poslovanju što vam je pomoglo da ostvarite Igelosa putovanje?

- Smatram da je ključno prije svega koristiti Wellness proizvode i na taj način samo zadovoljstvo će biti odličan adut u preporuci proizvoda. Zatim je važno imati tim koji prepoznaje kvalitet ove kategorije te jasan cilj i plan koji je detaljno razrađen jer tako eliminišemo skoro sve moguće komplikacije.

Koje aktivnosti ste najviše radili s timom da biste ostvarili svoj cilj?

- Trebamo koristiti svaki momenat. Svaki razgovor otvara mogućnost da ljudima koje poznajemo i volimo preporučimo ove fantastične proizvode. Aktivnosti je bilo jako puno. Neke od njih su: Cheat day, TANITA analize tijela, lična iskustva, kao i Wellness prospekting.

Koji momenat biste izdvojili s vašeg putovanja?

- Ono što bih dodatno istakao jeste da je naš tim ostvario jednu od ukupno dvije nagrade (120 učesnika) za najbolji recept. Učesnici su imali priliku da pogledaju i samu pripremu Oriflame VIP proteinske kafe od strane glavnog kuhara Igelose Matta Pohla te i na degustaciju iste. Reakcije su bile više nego odlične!

Vaša poruka ostalima kada je razvoj Wellness kategorije u pitanju?

Moramo biti svjesni da uspjeh ne dolazi preko noći i da treba ostati fokusiran.

Smatram da je važno biti inovativan pa s tim u vezi ću iskoristi priliku da vam predstavim još jedan fantastičan uređaj koji će naš tim koristiti od 2020. godine za razvoj Wellness kategorije. Siguran sam da će nam pomoći u još boljoj preporuci ovih proizvoda.

U pitanju je Vitastiq uređaj baziran na EAV metodologiji (Elektroakupunktura premo Dr. Vollu) koji mjeri čak 26 vitamina i minerala.

Koje je vaše sljedeće putovanje?

Naš tim je fokusiran na dvije strateške kategorije: Wellness by Oriflame i NovAge tako da je moje sljedeće putovanje u februaru 2020. - Aranđelovac, Srbija na još jedan fantastični NovAge seminar sa najboljim Liderima u ovoj kategoriji. 

Fotograf: Lične fotografije, Oriflame