Obećanje princeze

Svjetsku je fondaciju za pomoć djeci osnovala kraljica Silvia 1999 godine, a jedan od suosnivača je i kompanija Oriflame. Fondacija brine o prevenciji zlostavljanja i eksploatacije djece. Danas je ova neprofitna organizacija angažirana u više od 100 projekata, u 16 zemalja diljem svijeta. Njezino Kraljevsko Visočanstvo princeza Madeleine od Švedske je Počasna članica Upravnog odbora Svjetske fondacije za pomoć djeci. Ispričala nam je nešto o nadanjima, snovima, djetinjstvu i radu u sklopu Svjetske fondacije za pomoć djeci.

Djetinjstvom nazivamo životno razdoblje između rođenja djeteta i njegove adolescentske dobi. Što Njezino Veličanstvo misli da djeca najviše trebaju u ovom važnom razvojnom razdoblju?

Djeci je potrebno više od smještaja i hrane – potrebna im je ljubav, briga i mogućnost da odrastaju bez straha i nestabilnosti u svojim životima. U Svjetskoj fondaciji za pomoć djeci brinemo da sva djeca dobiju pravo na djetinjstvo, sigurnost, sreću i razigranost u svojem životu. Podupiremo više od 100 projekata diljem svijeta kojima se pomaže djeci koja su u opasnosti od ili već jesu žrtve zlostavljanja, djeci s posebnim potrebama i napuštenoj djeci.“Svako dijete zaslužuje da bude voljeno”


U Oriflameu, strastveno smo posvećeni podršci djeci i njihovoj mogućnosti da sanjaju. Na koji način Njezino Veličanstvo tu misiju tvrtke Oriflame povezuje s radom Svjetske fondacije za pomoć djeci?
Poštujem nastojanja Oriflamea da pomogne i podrži djecu. Kao jedan od suosnivača Svjetske fondacije za pomoć djeci blisko je surađivao s nama posljednjih 15 godina, prikupljajući blizu 2 milijuna eura. Ova nova inicijativa pokazuje veliku posvećenost Oriflamea ostvarenju dječjih snova i njihovom ljepšem djetinjstvu. Sva bi djeca trebala imati mogućnost da sanjaju i ostvaruju svoje snove.


Kako Vaše Veličanstvo zamišlja daljnji razvoj Svjetske fondacije za pomoć djeci?
Nadam se da ćemo nastaviti rast kao organizacija da bismo pomogli djeci u cijelom svijetu.  Zlostavljanje i iskorištavanje djece je pojava prisutna u svakoj zajednici u cijelom svijetu.  Voljela bih da je svatko svjestan načina na koji može pomoći djeci i poduprijeti organizacije koje pomažu djeci u drugim zajednicama. Iz tog sam razloga osmislila kampanju „ThankYou by Childhood“ - kako bi se ljudi sjećali sretnih trenutaka u svojem djetinjstvu i zahvalili osobama koje su im omogućile da ti trenutci budu tako posebni. Zajedničkim snagama možemo osigurati da sva djeca imaju lijepe uspomene na sretno djetinjstvo.


Saznajte više ovdje


TENDERLY PROMISE

U mnogim kulturama,, već hiljadama godina, bijeli ljiljan je simbol majčinstva, rođenja i nevinosti. Zato je prikladno da Tenderly Promise ima bijeli ljiljan u svojoj osnovi. 

 

ORIFLAME OBEĆANJE

Pri kkupovini svake Tenderly Promise toaletne vode određeni iznos se donira SVjetskoj fondaciji za pomoć djeci. Naš cilj je prikupljanje više od 1 miliona eura i vi nam u tome možete pomoći.
Tekst: Fotograf: Oriflame