Sastojak u fokusu: PHA

PHA mijenja igru kada je u pitanju piling kože, a mi znamo i zašto! Upoznajte se s ovom novom generacijom AHA i saznajte šta je čini sastojkom koji morate uvrstiti u rutinu njege.

Ako imate problema s aknama, grubom kožom ili finim linijama, možda su vam već poznati hemijski pilinzi poput AHA i BHA. Kao obožavatelji njege kože, mi zaista volimo te učinkovite pilinge koji čine da naša koža izgleda glatko i blistavo.

Za one koji se prvi put susreću s kiselinama za njegu kože, njihovo stavljanje na kožu se može činiti pomalo zastrašujuće, ali - ne brinite, one su potpuno sigurne. Međutim, ljudima sa osjetljivom kožom, AHA i BHA mogu biti malo presnažne i to je razlog zašto smo toliko sretni što su se pojavile PHA kiseline.

Što su PHA kiseline?
PHA ili polihidroksi kiseline predstavljaju hemijski piling s višestrukim prednostima. Nazvane su „novom generacijom AHA“, jer imaju sličnu učinkovitost kao AHA, ali su nježnije prema koži, što ih čini svavršenim odabirom za one koji smatraju da su AHA i BHA prejake za njihovu kožu. Za razliku od većine drugih piling kiselina, PHA kiseline čak i hidratiziraju kožu!

Kako PHA kiseline djeluju na kožu?
• Pružaju učinkoviti, nježni piling - dobro ih podnose osobe s osjetljivom kožom
• Čine teksturu kože glatkom i pročišćenom
• Omekšavaju grubu kožu
• Posvjetljuju ten i umanjuju fine linije
• Hidratiziraju
• Štite kožu od slobodnih radikala izazvanih npr. UV zračenjem i zagađenjem

Kako PHA kiseline djeluju?
PHA kiseline djeluju tako što slabe "ljepilo" (keratin) koje zadržava odumrle ćelije kože na okupu, uklanjaju ih i otkrivaju novu, svježu kožu i potiču njeno obnavljanje. Budući da se PHA sastoje od većih molekula od AHA, one sporije prodiru u kožu što ih čini nježnijim i općenito pogodnijim za sve tipove kože.

Gdje mogu pronaći PHA?
Ako želite pronaći proizvode s PHA, obratite pažnju na laktobionsku kiselinu, galaktozu i glukonolakton koji su sve različite vrste polihidroksi kiselina. Kao i uvijek kod kiselina, počnite polako i napravite test na koži kako biste bili sigurni da je kompatibilna s vašom kožom, a iako PHA ne povećavaju vašu osjetljivost na UV zrake, predlažemo da koristite zaštitu od sunca kako biste zaštitili kožu.

Ako želite isprobati PHA, predlažemo da započnete s našom Pure Skin kolekcijom koja sadrži glukonolakton u određenim proizvodima. Formulisan je za sve tipove kože, ali može biti posebno koristan za one koji imaju masnu kožu ili kožu sklonu aknama. Glukonolakton u proizvodima Pure Skin kolekcije pomaže u čišćenju površine kože od odumrlih ćelija, jača barijeru kože, smanjuje gubitak vode i ima blago zaštitni antioksidativni učinak.

Evo nekoliko proizvoda iz kolekcije koje možete isprobati:
Pure Skin Clarifying tonizirajuća otopina
Pure Skin Mattifying & Cooling losion za lice