Sastojak u fokusu: Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina se nalazi u proizvodima za njegu kože s dobrim razlogom. Često ovom čudesnom sastojku možemo zahvaliti na svježem i hidratiziranom izgledu koji je svima na listi želja. Evo zašto bi trebali dodati ovaj čarobni sastojak u svoju dnevnu rutinu!

Sve što želimo je blistava, hidratizirana koža, a hijaluronska kiselina je pouzdani sastojak za njegu kože koji nam to pruža. U svijetu njege kože poznat je po svojim izuzetnim hidratizirajućim svojstvima, ali o čemu se tačno radi i zašto je tako nevjerovatan?

Šta je hijaluronska kiselina?
Hijaluron ne dolazi samo u otmjenim bočicama seruma. Tijelo zapravo samostalno proizvodi hijaluronsku kiselinu kao dio naše kože i vezivnog tkiva. To je ključna molekula koja učestvuje u procesu hidratizacije kože i dio je prirodnog hidratizirajućeg faktora kože (NMF). NMF predstavlja prirodne čimbenike koji se javljaju u gornjem sloju kože i pomažu joj da bude zaštićena, hidratizirana i podatna.

Kako hijaluronska kiselina pomaže vašoj koži?
• Ona je magnet za vlagu - privlači je i zadržava
• Dubinski hidratizira, njeguje i štiti kožu
• Podržava i jača barijeru kože
• Omekšava i zaglađuje grubu ili suhu kožu
• Potiče fleksibilnost i blistavost kože
• Umanjuje i zaglađuje fine linije

Kako hijaluronska kiselina djeluje?
Hijaluronska kiselina je humektant, što znači da privlači vlagu i može zadržati do 1000 puta veću težinu vode od vlastite težine - tako da je ona pravi stručnjak za zadržavanje hidratacije kože! Natapa gornji sloj kože neophodnom vlagom, omekšava i zaglađuje neravnu kožu kako bi izgledala divno svilenkasto i blistavo. Dakle, ako vaša koža izgleda i osjeća se suho, grubo i beživotno, hijaluronska kiselina bi trebala biti vaš prvi odabir.

Hijaluronska kiselina je također deo NMF-a u gornjem sloju kože kojem je potrebna za učinkoviti rad zaštitne barijere kože. Ustvari pomaže u jačanju barijere kože i sprečava gubitak vlage! Također, čini kožu snažnom, fleksibilnom, elastičnom i prilagodljivom.

Sigurni smo da bi hijaluronska kiselina trebala biti dio svačije rutine, i to ne samo ako želite blistavi ten i hidrataciju. Pogodna je za sve tipove kože, ali posebno za suhu kožu. Kako starimo, naša koža je podložnija isušivanju jer nivoi prirodnih elemenata kože potrebnih da zaustave gubitak vlage počinju opadati, čineći je sklonijom pojavi bora. Dakle, ako ste počeli primjećivati fine linije i bore, znajte da ih hijaluronska kiselina izglađuje i ima trenutačni učinak čvrste, jedre kože.

Koja je razlika između hijaluronske kiseline i natrij hijaluronata?
Oboje su vrlo učinkoviti u hidratizaciji, ali razlika je u tome što je hijaluronska kiselina čisti oblik koji se prirodno nalazi u tijelu, a natrijev hijaluronat je solni oblik hijaluronske kiseline. Čista hijaluronska kiselina je velika molekula koja se ne upija u kožu kao natrijev hijaluronat, ali ipak hidratizira i osvježava površinu kože. Hijaluronska kiselina male molekularne težine može lakše prodrijeti u kožu.

Gdje mogu pronaći hijaluronsku kiselinu?
Hijaluronska kiselina se često nalazi u serumima i kremama, ali najbolje rezultate ćete postići ako se hijaluronska kiselina koristi kao dio rutine njege kože u kojoj svaki proizvod djeluje na optimizaciju hidratacije, blistavosti i glatkoće.

Mnogi od naših proizvoda sadrže hijaluronsku kiselinu, ali evo nekoliko prijedloga:
Novage Ecollagen serum protiv bora  
NovAge Time Restore revitalizujući serum 
NovAge Ultimate Lift Contour Define serum
Optimals Age Revive serum 
NovAge Intense Skin Recharge noćna maska za lice 
Optimals Insta-cool gel jastučići

Tekst: