3 načina da poboljšate njegu usana

Ko ne voli imati boju na usanama? Od svijetlih mat, upečatljivih ružičastih do prirodnog sjaja... ali niti jedan ruž za usne ne može stvoriti savršen dojam ako usne nisu pravilno njegovane. Jeste li znali? Koža na usnama je mnogo tanja od kože na drugim dijelovima tijela. To olakšava njihovo pucanje i stvaranje neugodnog osjećaja, bez obzira na godišnje doba. Od vjetrovitih zima do ljetnih dana obasjanih suncem, vašim usnama treba pažnja, tako da uvijek možete staviti svoj najbolji osmijeh na prvo mjesto. U nastavku, pogledajte tri načina kako poboljšati njegu usana.

Napravite rutinu njege usana
Njega usana je izuzetno važan dio rutine zdravlja i ljepote, ali se često zanemaruje. Uključite njegu usana u svakodnevnu rutinu njege kože, a usne će vam uzvratiti ljubav! Zapamtite, uvijek uklanjajte ruž ili sjajilo što je nježnije moguće, koristite piling za usne ili masku nekoliko puta sedmično, a zašto ne biste isprobali i spa tretman preko noći?

Hidratacija i zaštita

Dehidracija često može biti uzrok suhih i ispucalih usana, ali srećom, rješenje je tako jednostavno! Pijete li dovoljno vode? Pokušajte povećati unos vode, jedite više voća i ograničite unos pića s kofeinom.

I ne zaboravite, vaše su usne osjetljive na sunčevu svjetlost (čak i zimi) te oštećenja od vjetra! Izuzetno jednostavan način zaštite je upotreba balzama za usne koji sadrže SPF kako bi izbjegli štetan uticaj UV zraka, bez obzira na godišnje doba.

Balzami za usne visokih perfomansi i tehnologija

Od nedavno, balzami za usne visokih perfomansi i tehnologija su stupili na scenu ljepote. Korištenjem naprednih proizvoda s više načina upotrebe i blagodeti koje pružaju, umanjujete vrijeme neophodno za efikasnu rutinu za ljepotu! Isprobajte naš unaprijeđeni Lip Spa balzam za usne s Dual Core tehnologijom koji osigurava kontinuiranu 8-satnu hidrataciju, neodoljiv volumen usana i ZF 15.