Ljetni mirisi: izbor urednika

Kako temperature rastu tako je i vrijeme da počnemo koristiti laganije ljetne mirise, kao i laganiju odjeću. Naš urednik je odabrao 4 mirisna trenda za nezaboravno ljeto.

1. Ljeto u cvatu

Prilika: Relaksirajuće vrtne zabave

Dok je zima odlična za zavodljive cvjetne mirise poput onih s notama crvenog jasmina, ljeti više volimo delikatne note kako temperature rastu. Trendovi potvrđuju da je ovog ljeta vrlo popularna frezija – čije su note delikatne i pikantne. Ljeti koristite cvjetne note mirisa jer su idealne za lagane ljetne haljine koje obično nosimo.   

Potražite: note frezije, cvijeta narandže, cvijeta trešnje, bijelog ljiljana

Kupite: Giordani Gold Essenza

Savjet! Kosa vrlo dobro čuva mirise pa našpricajte miris u kosu i nanesite po cijeloj kosi češljanjem.

2. Tako svježe, tako čisto

Prilika: Ljeto u gradu

Uobičajeno korišten kao bazna nota, mošus veže za sebe druge note, pojačava njihov intenzitet i veže ih za kožu kako bi bili dugotrajniji. Note mirisa koje imaju mošus se dosta razlikuju. Note mirisa koje sadrže bijeli mošus simbolizuju proljeće. Sa svježim mirisom tek opranog rublja ovi su mirisi klasični i obilježavaju se kao mirisi “čistoće”.

Potražite: bijeli mošus

Kupite: Elvie toaletna voda

Savjet! Kako biste izbegli promjenu mirisa tokom ljetnih vrućina, držite ga na hladnom, suhom mestu


3. Slatki mirisi

Prilika: ples do zore

Jedan od najvažnijih trendova ljetnih mirisa prema najnovijim istraživanjima je miris sorbeta – mislite na slatke arome koje asociraju na poslastice. Vrijeme je da teške mirise ostavite po strani i potražite laganije i svježije. Svježi, voćni mirisi uvijek podižu raspoloženje posebno kada su obogaćeni cvjetnim notama – poput ljetnog odmora u bočici.

Potražite: note jagode, lubenice, grejpa ili breskve i limuna

Naručite: VIP Night

 

Savjet! Nanesite parfem odmah poslije tuširanja, a prije oblačenja, kako bi vam duže trajao. Mirisi bolje prijanjaju na dobro hidriranu kožu.

 

 

 

 

4. Miris okeana

Prilika: Dan na plaži

Kreatori mirisa obožavaju miris okeana i pažljivo pripremaju note mirisa koje će dočarati taj miris. Potražite note slanog okeana jer u kombinaciji sa cvjetnim notama čine vrlo neobičnu ali zanimljivu kombinaciju mirisa.  

Potražite: note morskog eliksira, sivog ambera, vodenog zumbula

 Naručite: Blue Wonders

Savjet! Preko 1000 novih parfema lansira se svake godine – posvetite vrijeme odabiru svog parferma.

Tekst: Aneta Kaderkova 


 
Tekst: