7 održivih proizvoda za ljepotu koje morate imati!

U Oriflameu stalno nastojimo da su naši proizvodi za ljepotu što blaži prema okolišu. To je dovelo do lansiranja brojnih prozvodima sa nevjerovatnim koristima za okoliš. Evo nekih od prijedloga naše urednice Jeanette Olsson!

1. PILING GEL ZA TUŠIRANJE
Da li vam je potrebno tuširanje da biste se ujutro razbudili? Onda vam je potreban Love Nature piling gel za tuširanje s energizirajućom mentom i malinom. Sadrži zrnca za piling prirodnog porijekla, što znači da neće loše uticati na oceane. Pored toga, božanski miriše!

2. VRUĆE ULJE ZA KOSU
Svi znamo koliko frustrira kada ne možete raščešljati zapetljanu kosu. Ispucali vrhovi i oštećena kosa mogu biti poput noćne more! Srećom, vruće ulje s pšenicom i kokosovim uljem dolaze kao spas. Stavite neotvoreno pakovanje u vruću vodu jednu minutu. Umasirajte sadržaj u mokru kosu i vaša kosa će ponovo biti hidratizirana.

3. KREMA ZA LICE
Ecobeauty krema za lice s certifikatima Natural i Fairtrade čine ovaj proizvod logičnim odabirom za ovu listu. Intenzivno hidratantna krema njeguje kožu uljima arktičke brusnice i sjemenki biljke trnike, a obogaćena je vitaminom E, esencijalnim masnim kiselinama i antioksidantima.

4. ŠAMPON
Ko ne želi meke, zdrave ruke? Ako uz to postoji odgovoran način da ih koristimo - još bolje! Bez silikona, biorazgradivi i blagi prema okolišu naši šamponi će zaštititi obojenu kosu, riješiti vas peruti ili vam pomoći s masnom kosom. Sve što je potrebno vašoj kosi - prirodno!

5. ULJE ZA LICE
Trebate brzo nahraniti kožu? Dodajte nekoliko kapi Ecobeauty ulja za lice u dnevnu ili noćnu kremu. Organsko arganovo ulje i ekstrakt pamuka dubinski hidratizira i omekšava kožu.

6. TEČNI SAPUN ZA RUKE
Da li ste znali da u prosjeku ruke perete više od 10 puta dnevno? Onda nije ni čudo da koža ruku postaje suha, zar ne? Zbog toga treba odabrati tečni sapun za ruke koji je nježan prema koži, kao Love Nature tekući sapun za ruke s maslinovim uljem i aloa verom. I biorazgradiv je!

7. MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE KOŽE LICA I TONIK
Naše Ecobeauty mlijeko za čišćenje kože i Ecobeauty tonik oboje imaju certifikat organskog proizvoda i čiste kožu dok su nježni prema njoj. 

Tekst: