Zalet u stvarnost: Winged look

Već dugo prisutan na modnim pistama, mačkasti izgled je uvijek u trendu. Ali ove sezone je neophodno da winged look prilagodite svom oku, čineći liniju jedinstvenom - evo kako ćete to uraditi

Od finih ženstvenih poteza do vrlo izražajnih, crni tekući tuš za kapke je trend na svakoj pisti. Make-up artisti su radili s oblicima očiju modela kako bi ga učinili individualnim, s različitim izgledom linija.

Nije to bilo kakva linija, budite precizni
Trik u nanošenju tuša za kapke poput profesionalca je intenzivno crna formulacija koja lako klizi - to čini nanošenje brzim i preciznim, posebno ako odaberete tuš za kapke - olovku s dugim vrhom koji može biti zaista oštar. Da biste povukli preciznu liniju, uveijk krenite od linije koja prati korijen trepavica. Počnite tako što ćete vrhom krenuti od unutrašnjeg dijela oka, a zatim, povucite vanjski ugao oka, tako da možete u jednom potezu povući ravnu liniju. Zatim, vrhom prsta lagano prebacite pritisak na kraj obrve i povucite liniju ka obrvi. Ako želite još izražajniji izgled, napravite širi potez povlačenjem olovke da biste stvorili željenu debljinu pomoću bočne strane vrha.

U kombinaciji sa svjetlucavom kožom
Blistav ten daje ovom izgledu dodir svježine, da ne bi izgledao teško. Za blistav sjaj, pomiješajte nekoliko kapi tekućeg highlightera s tekućom podlogom prije nanošenja na kožu. Ili, ako želite suptilniji efekat, pomiješajte kapljice tekućeg highlightera sa svojom hidratantnom kremom kako biste stvorili blistavu osnovu. Kada vam je osnova ujednačena, nanesite na lice nježno bronzani ili tamnosmeđi kremasti stik- kremasta tekstura će se stopiti na vašoj koži za prirodan izgled, bez suvišnog sjaja. Završite dodirom pudera oko uglova nosa, sredine brade i u T-zoni.

Napravite ga modernim pomoću neprevidivih izbora
Uvijek omiljeni crni tuš za kapke ponekad može zaći i na teritoriju klasičnog make-upa. Učinite ga modernim nepredvidivom, dramatičnom bojom noktiju. Hladna, pastelna nijansa ljubičaste je boja sezone, koja će svakom izgledu dati trendi detalj.