Ružičasto zlato je u trendu: Evo šta treba da znate o ovom traženom, ružičastom metalu

Traženo među ljubiteljima nakita širom svijeta, ružičasto zlato je omiljeno zbog moderne, rumene nijanse koja se odlično uklapa u gotovo svaki stil. Lijepo je i nježno, ako imate klasični stil. Ali također stvara prilično šik izgled ako volite da budete u trendu, što dokazuju „it girls“ i dizajneri traženih komada nakita. Saznajte šta ovaj plemeniti metal čini posebnim - luksuznim blagom koje možete dodati svojoj kolekciji nakita.

 

Istorija ružičastog zlata: prvi ga je upotrijebio Faberže

Čuveni carski zlatar, Karl Faberže (Carl Fabergé), je prvi koristio ružičasto zlato u svojim kitnjastim kreacijama, posebno u svojim čuvenim Faberžeovim jajima. Nazvan kao rusko zlato u 19. vijeku, ovaj plemeniti metal kasnije je preimenovan u ružičasto zlato kada je stekao popularnost kod zlatara širom svijeta 1920-ih.

 

 

Kako ružičasto zlato dobija svoju prelijepu nijansu

Nježna ružičasta boja je zapravo mješavina tri različita metala - žutog zlata, srebra i bakra. Sa savremenim i ženstvenim izgledom, modernim i luksuznim, ružičasto zlato je često metal koji draguljari koriste za obilježavanje posebnih prilika, poput proslava jubileja.

 

Novi miris blaga: Ikona ponovo osmišljena u savremenom dizajnu ružičastog zlata

Znate osjećaj koji imate kada stavite nakit koji oduzima dah? Skoro je neopisivo, ali nakit podiže vašu auru od trenutka kada dodirne vašu kožu. Zamislite sada taj osjećaj u bočici, pa ga možete doživjeti uz vrlo malo parfema. S ekskluzivnim akordom ružičastog zlata, Giordani Gold Essenza Blossom je upravo to - topao, senzualan i blistav Parfumj-jdragulj. I poput izuzetnog nakita, čuvena bočica je ukrašena pravim detaljima od ružičastog zlata od 18 karata na čepu!

 

 

Odišite savremenom elegancijom u ružičastom zlatu

Dizajnirana da proslavi 45. godišnjicu Giordani Gold brenda, ova ogrlica ograničenog izdanja je zaista kolekcionarski komad za one koji prihvataju umjetnost lijepog življenja. Svojim modernim izgledom u boji ružičastog zlata, on predstavlja sofisticiranost. Vrijeme je da dodate ovaj plemeniti metal u svoju kolekciju blaga.

 

 

Tekst: