Inspirirani okeanom - Beauty Trend

Dolazi novi val ljepote, mode i wellness proizvoda koji su inspirisani okeanom. Od tirkiznog make-upa na modnim pistama pa do plavetnila mora – evo koji su trendovi na plažama ove sezone.

Vitamin sea (sea - morski)

Uronite duboko u složene “morske” sastojke proizvoda za njegu kože, kao što su ekstrakt kavijara, morskih algi i morske koprive Pacifičkog mora, svi u službi veće sposobnosti kože da povrati svježinu. Međutim, sa preko 6000 vrsta, alge su najpopularniji sastojak koji na kožu djeluje kao antioksidant. Posebno crvena alga, poznata po tome da hidrira i umiruje kožu – a bori se i protiv slobodnih radikala koji pospješuju usporavanje procesa starenja kože. Gledate li na alge sada drugačijim očima?

naručite Optimals Aqua kolekciju

Dragulji okeana

Od torbi do haljina, ova sezona je manje nautička - sirene su više u trendu. Razmišljajte o srebrnim, plavim, sjajnim i svjetlucavim materijalima.

Aqua tretmani

Svi znamo da su gotovo svi naši proizvodi  namijenjeni hidrataciji, a novi trend u Južnoj Koreji je čišćenje lica termalnom vodom. Ljubitelji termalne vode vjeruju da maleni mjehurići brže dostavljaju vodu u dublje slojeve kože. Nemojte zaboraviti ni da je konzumiranje vode također vrlo važno za hidrataciju cjelokupnog organizma.

Blue Wonders

Tvorci parfema pokušavaju da smjeste u bočicu miris ljetnog odmora, pa se morska sol sve češće nalazi u srcu mirisa inspirisanih okeanom. Uzmite novu tolaetnu vodu iz Oriflame-a, tvorca Domitil Bartiera (Domitille Bertier), Blue Wonders. Ona je stvorila jedinstveni molekul nazvan “morski eliksir”, baziran na ekstraktima morske alge, začinjen neodoljivim, osvježavajućim notama morske soli. Kako je objasnila: “Blue Wonders je čist morski užitak, blaženo opuštajući.”

Omega 3

Ljudsko tijelo može stvoriti većinu masti koje su mu potrebne, a izuzetak su Omega-3 masne kiseline, esencijalne masti koje mora uzimati hranom. Najpopularniji izvor Omega-3 su masne ribe, kao što je losos. Još jedan kultni sastojak podvodnog svijeta je spirulina, plavo – zelena alga koja sadrži esencijalne vitamine i amino kiseline. Ili probajte astaksantin, koji prirodno postoji u određenim algama, a moćan je antioksidant koji djeluje na procese starenja kože.

Duboko plavetnilo

Ove sezone plava je, van svake sumnje, nijansa koju morate nositi. Od dramatične, kobaltno plave šminke za oči do marinsko - plavih lakova za nokte, upućeni sa modnih pista potvrđuju da su to proizvodi koje morate imati u neseseru.

Tekst: Sophia Marinho de Lemos

 Tekst: Fotograf: Getty images