Kako postići “Liquid hair” izgled – najveći trend ove sezone

Super glatka, svilenkasto meka i ultra-sjajna – želimo da naša kosa izgleda upravo tako. Trend se zove “Liquid hair” ili “Tekuća kosa”, što znači da je kosa toliko sjajna da izgleda kao površina vode. Zvuči kao stil za vas? Nastavite čitati i pronađite vodič, korak po korak, o tome kako krierati ovaj izgled kod kuće!

Sve počinje zdravim vlasištem

Zdravo vlasište osnova je za sjajnu kosu. Dakle, započnimo postupak pranjem kose Eleo šamponom regeneratorom obogaćenim uljem. Ovi su proizvodi prožeti sa šest moćnih ulja koja njeguju kosu iznutra prema van, istodobno njegujući vlasište.

 

Koristite zaštitu od topline

Nanesite  HairX sprej za zaštitu od topline na vlažnu kosu i pročešljajte je za ravnomjerno prekrivanje. Ne samo da će zaštititi vašu kosu od topline uređaja, nego sadrži i keratin koji će izgladiti i hidratizirati kosu – za ultra-sjaj!

 

Vrijeme je za uređaje za oblikovanje kose
Upotrijebite Styler veliku okruglu četku kako bi vaša kosa postala ravna i glatka. Izravnajte kosu, pramen po pramen.

Učvrstite kosu sprejem
Upotpunite svoj izgled nanošenjem HairX spreja za sjaj kose na četku prije češljanja. To će vam omogućiti veću kontrolu kod stilizovanja pramenova. Sprej je formulisan s tehnologijom sjaja koja pomaže vašoj kosi zadržati vlagu i daje joj 24-satni sjajni izgled.

Dodatni savjet! Uložite u tretman s keratinom

Ako želite dugotrajni “Liquid hair” izgled, trebali biste uložiti u tretman keratinom u frizerskom salonu. To je hemijski proces za ravnanje kose i zaglađivanje teksture - zamislite da na neko vrijeme ne trebate brinuti oko kovrdžanja i stršenja kose. Tretman traje otprilike tri do šest mjeseci, ali svejedno trebate uložiti malo truda oko sušenja i stilizovanja kose kako biste kreirali besprijekoran, “tekući” izgled.