Sastojak u fokusu: nijacinamid

Nijacinamid je u trendu! To je moćan sastojak za njegu kože koji tek u zadnje vrijeme dobiva pažnju koju zaslužuje. Saznajte šta je tako sjajno u ovom vitaminu koji voli kožu i koje proizvode da koristite!

Ako se brinete o koži, vaš ormarić u kupatilu vjerovatno je pun različitih seruma, maski i hidratantnih krema koji ciljano djeluju na različita područja kože. I dok upotreba 10 različitih proizvoda može stvoriti osećaj kao da ste stručnjaci za njegu kože, ponekad samo želimo da naše rutine budu jednostavne i efikasne. Ne bi li bilo sjajno pronaći jedan sastojak koji može pomoći u umanjenju bora, u borbi protiv pigmentacije i poboljšanju stanja i izgleda kože sklonoj aknama? Koristite nijacinamid!

Šta je nijacianamid?
Nijacinamid, koji se također naziva nikotinamid, je oblik vitamina B3. To je vitamin rastvorljiv u vodi i esencijalni hranljivi sastojak koji je važan za mnoge funkcije u tijelu, kao što su funkcija mozga, varenje i optimalno zdravlje nervnog sistema. Također,  pomaže u pružanju energije našim ćelijama da rade efikasno, važan je za obnavljenje DNK i stekao je popularnost kao sastojak za njegu kože zbog mnogih prednosti.

Dakle, šta nijacinamid čini za kožu?

• Pomaže u smanjenju bora i finih linija, umanjujući znakove starenja kože

• Pomaže u smanjenju pigmentacije i posvjetljuje kožu

• Može poboljšati stanje i izgled kože sklone aknama

• Pomaže u vidljivom smanjenju veličine pora

• Pomaže u stimulaciji proizvodnje kolagena

• Poboljšava izgled beživotne kože

• Jača barijeru kože što pomaže poboljšanju hidratacije

• Može pomoći u poboljšanju elasticiteta i otpornosti kože

• Također, može povećati efikasnost proizvoda namijenjenih suhoj, osjetljivoj,  zreloj i koži sa aknama

Kakav napredak! Sve to u samo nekoliko kapi. Dakle, ako biste da pojednostavite svoju rutinu ili ne želite da potrošite svu teško zarađenu gotovinu na njegu kože, nijacinamid je savršen napredak!

Gdje mogu da nađem nijacinamid?
Mnogi od naših proizvoda sadrže nijacinamid, a često imaju dodatne aktivne sastojke i tehnologije koje u kombinaciji sa nijacinamidom daju još bolje rezultate. Evo nekoliko naših prijedloga:

NovAge Ecollagen noćna krema protiv bora

NovAge maska za revitalizaciju

Optimals antioksidantni serum

Tekst: