Preporuka urednika: Pripreme za ljeto

Ljetna sezona je napokon stigla, ali šta to znači za vašu rutinu ljepote? Naša urednica ljepote Sanna Franklin zna pripremiti i lice i tijelo za ljeto. Saznajte njene praktične savjete!

Sanna Franklin: ja sam veliki ovisnik o ljetu! Volim sunce, pijesak, toplinu. Tokom godina sam iskusila različite predjele i vremenske uslove - živjela sam u Stockholmu i New Yorku. Dakle, znam pripremiti kožu lica i tijela, kao i kosu za različite vremenske uslove. Ovo su moji najbolji savjeti!

1. PILING 
Uvijek svakodnevno koristim piling za suhu ili grubu kožu. Najčešća područja suhoće su koljena i stopala, ali moje su noge uvijek suhe. Koristim hidratantno sredstvo za tuširanje, a za grubu kožu koristim piling. Koristim Milk & Honey Gold piling proizvode jer prekrasno mirišu i čine moje ruke nježnima. Nakon toga nanosim Milk & Honey Gold kremu za ruke za dodatnu njegu.

 

2. NJEŽNA KOŽA 
Ljeto često znači i redovito brijanje. Noge, pazuh i bikini zona najčešća su područja. koja treba posebno njegovati. Nikada nemojte preskočiti kremu za brijanje. Ona omogućuje da britvica klizi vašom kožom i olakšava vam da vidite područja koja ste možda propustili. Ako ste se porezali, kožu osvježite hladnom vodom i ne upotrebljavajte proizvode koji sadrže alkohol. To može dodatno nadražiti kožu.

3. ŠTITITE KOŽU
Svi znamo opasnosti prekomjerne izloženosti suncu, ali ako ste poput mene i osjećate da ni jedno ljeto nije „pravo“ bez preplanule boje, uživajte u sunčanju, ali sigurno! Zapamtite - uvijek poduzmite preventivne mjere primjenom kreme za sunčanje. Redovno koristite i piling kako bi očuvali prelijep, preplanuli ten.

4. HIDRIRAJTE SE
Hidratizacija je neophodna. Povećajte količinu tečnosti koju pijete i to posebno u toplim danima. Dobar savjet je držati boce smrznute vode u zamrzivaču. To vam omogućava da tokom cijele noći imate hladnu vodu, jer se s vremenom polako zagrijava. 

Tekst: Fotograf: Getty images