Vodič urednika: Kako njegovati kosu

Svi imamo drugačiju kosu, ali pravi preparati i alati mogu vas odvesti do jače, zdravije i ljepše kose. Naš urednik će vam dati savjete o osnovnim pravilima za njegu kose, tako da su loši dani, kada je kosa u pitanju, prošlost!

ŠAMPON & REGENERATOR
"Vaš šampon bi trebao ciljano djelovati na vašu prirodnu kosu i tjeme. Dakle, prije nego odaberete šampon, morate utvrditi kakvu kosu imate – masnu, staru, suhu - i svakako budite sigurni da birate odgovarajući proizvod za pranje. Ja, na primjer, bojim svoju kosu redovito, i zato uvijek koristim šampon HairX za zaštitu obojene kose. Zatim, koristim odgovarajući regenerator. To je ključ: uz regenerator ćete doći do željenog završnog izgleda. Volim imati nekoliko regeneratora na raspolaganju, u zavisnosti od izgleda koji želim postići."

Koristim: HairX šampon za zaštitu obojene kose i HairX regenerator za zaštitu obojene kose.

MASKA ZA KOSU
"Svaki bloger, opsjednut kosom, kojeg poznajem zaklinje se u djelotvornost maske za kosu. Najbolje je koristiti jednom ili dva puta sedmično. Maska za kosu je obogaćena sastojcima koji djeluju direktno u kutikulu kako bi je regenerisali. Opet, odaberite proizvod koji odgovara vašem tipu kose - ako imate kovrdžavu kosu, tražite maske s hidratantnim svojstvima – ELEO je lansirao kolekciju obogaćenu ružinim i arganovim uljem. Volim maske koje proizlaze iz prirodnih sastojaka kao što su mlijeko, bademovo ulje, med ili pšenica. "
Savršen izbor: Milk & Honey maska za kosu

" Svaki bloger, opsjednut kosom, kojeg poznajem zaklinje se u djelotvornost maske za kosu.

ZAŠTITA KOSE OD TOPLOTE
"Kao opšte pravilo izbjegavajte fen za kosu, uvijač i peglu za kosu -  pregrijavanje kose je bez sumnje jedna od najštetnijih stvari koje možete učiniti za kosu. Ali, ako već morate da koristite ove aparate, pobrinite se da koristite sprej za zaštitu kose od toplote kako bi spriječili slabljenje vaše kose."

Morate imati: HairX sprej za zaštitu kose od toplote

ULJE ZA KOSU
"Serumi i ulja za kosu mijenjaju pravila igre. Ako imate tanku kosu koja se lako masti, probajte nanijeti ulje prije šamponiranja kako bi je hidratizirali. Ako imate jako suhu kosu, umasirajte ulje nakon pranja, kako biste je obnovili i ojačali."

Moj omiljeni proizvod: Eleo zaštitno ulje

ČETKA ILI ČEŠALJ

"Ljudi imaju tendenciju da kupe četku za kosu i koriste je godinama - to je pogrešno! Izaberite četku za kosu ili češalj koji odgovara vašem tipu kose. Ja imam relativno ravnu kosu i koristim četku za raščešljavanje ili vent četku. Osobe s tankom kosom bi trebale koristiti četku od prirodne dlake ili okruglu četku, a češalj širokih zubaca preporučuje se obobama kovrdžave kose.


Tekst: Fotograf: Oriflame