"Très chic" zaokret na bezvremenskom francuskom manikiru

Svi smo za smjele promjene klasičnih stilova, pa kada smo vidjeli da francuski manikir potpuno privlači pažnju, znali smo da moramo i sami da ga isprobamo! Francuski manikir nove generacije, sada sa opcijama kao što su raznobojni vrhovi i vrhovi sa životinjskim printom, naizgled je svuda. Ali iako je to oduvijek bio klasičan izgled sa super bijelim vrhom i ružičastom ili prirodnom bazom, ljudi sada to čine sa različitim vrhovima u boji. Evo kako da to uradite sami.

1. OSNOVNI PREMAZ
Započnite nanošenjem jednog sloja našeg Pro Wear osnovnog premaza . Zatim odaberite komplementarne boje laka za vrhove noktiju koji će izgledati sjajno zajedno. Odabrali smo smjele nijanse iz našeg Gloss N’ Wear asortimana: Cupcake Rose Cream, Boysenberry Touch Cream, Icy Lavender Cream, Fuchsia Allure Cream i Turquoise Bliss Cream.

img-1.jpg 

2. KORISTITE ŠABLONE
Da biste napravili vrhove noktiju u stilu francuskog manikira, veoma je praktično da koristite šablone tako da linija bude lijepa i precizna. Također je od pomoći i tanka četkica za precizno nanošenje, a da biste napravili ovaj alat kod kuće, uzmite staru četkicu i odsijecite joj polovinu tako da dobijete tanju četkicu.

img-2.jpg 

3. VRH NOKTA
Umočite tanku četkicu u željenu boju laka za nokte, a zatim obojite vrh horizontalno, sa jedne strane na drugu; nanesite dva sloja. Ako je potrebno, očistite višak laka štapićem za uši umočenim u sredstvo za uklanjanje laka za nokte

4. ZAVRŠNI PREMAZ
Dozvolite da se lak na vrhovima potpuno osuši, a zatim fiksirajte izgled drugim slojem osnovnog premaza. Dodajte naš Pro Wear Quick Dry & Plumping završni premaz za dodatnu postojanost i sjaj i - voilà!

img-3.jpg