Cica – Trendi sastojak za njegu kože koji treba da dodate u svoju rutinu

Umirujući sastojak s regenerativnim, anti-upalnim i anti-age svojstvima koji odgovara svakom tipu kože. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Nije! Cica čak pomaže i kod kože sklone aknama! Želite znati više?

Šta je Cica?
Cica je umirujuća biljka porijeklom iz Azije i koristi se u tradicionalnoj medicini hiljadama godina. U posljednje vrijeme postaje popularna u oblasti njege kože zbog svoje popularnosti u koreanskoj beauty industriji.

Zanimljiva činjenica!
Također je poznata i kao tigrova trava, jer se prema legendi tigrovi valjaju po njoj da zacijele rane nakon borbe. Da li je to istina ili ne, ne znamo, ali u stvari ima nekoliko impresivnih prednosti za kožu.

Zbog čega Cica?
Umiruje kožu
Cica je uglavnom poznata po umirujućim svojstvima! To se uglavnom može pripisati visokim antioksidativnim svojstvima.

Snažna regenerativna svojstva
Poznato je da cica sadrži moćan antioksidant, aktivni Madecassoside, koji je veoma efikasan u kontroli ožiljaka - pomaže u smanjenju upalne reakcije na koži i ubrzava proces regeneracije. Ovo je dio onoga što ga čini tako dobrim i za osjetljivu kožu.

Podstiče regeneraciju kože
Poboljšava proizvodnju ćelija i sintezu kolagena. To znači da poboljšava teksturu i izgled starih ožiljaka podstičući obnavljanje kože. Pobjeda! I ne samo to, već i vašoj koži može dati mladalački izgled pomažući da usporite proces starenja i poboljšate njenu punoću i čvrstoću.

Da li je ovaj sastojak zaista tako čudotvoran? Ako želite da ga isprobate, možete ga pronaći u našoj NovAge Advanced emulziji za zaštitu od nesavršenosti.

Tekst: