Beauty trend: Lagano konturisane oči s podignutim trepavicama

Širom otvorite oči! Naglasite ih trepavicama ekstremne dužine i blistavim tenom - evo kako ćete to postići.

Najnoviji izgled koji nam stiže direktno iz Štokholma (pozdravite skandinavsku ljepotu!) slavi sjajnu kožu u kombinaciji s trepavicama koje dotiču nebeske visine kako bi vaše oči bile u centru pažnje. Neka vaše prirodna ljepota zablista, dok oči zauzimaju centar scene.

Zdrav izgled kože počinje laganom osnovom.

Sve je u nanošenju - želite da se fokusirate na područja kojima je potrebno malo dodatnog prekrivanja, a ostatak kože da održavate svježim. Nakon što hidratizirate kožu i nanesete podlogu, izaberite prozračan tekući puder za prekrivanje koji oživljava ten prirodnim, rosnim sjajem. Stavite malu količinu proizvoda na sredinu čela, nosa, brade i obraza. Koristite četkicu za tekući puder, i razmažite prema van kako biste stvorili ravnomjeran ten. Za fantastičan završni izgled prekrijte oko nozdrva i uglova usta kako biste uklonili neželjeno crvenilo.


 

Sljedeći korak je postizanje prirodnog, skandinavskog rumenila.

Izaberite bronzer kremaste formulacije. Suptilno konturišite lice tako što ćete nanijeti bronzer na jagodice, liniju kose i sljepoočnice i na liniju vilice za dodatnu definiciju - omekšajte konture gustim kistom za prirodan izgled. Upotrijebite isti kremasti bronzer za lagano definisanje očiju, nanesite ga ispod donjih trepavica, pre nego što razmažete prstima ili  kistom Za zdrav sjaj, nanesite više kremastog rumenila na jagodice i utrljajte vrhovima prstiju.

 

  

A sada, glavna stvar!

Za trepavice koje dosežu do nebeskih visina, koje će najbolje naglasiti vaše oči odlučite se za  maskaru koja podiže, produžava i razdvaja. Započnite u korijenu linije trepavica i lagano nanosite cik-cak pokretima da biste stvorili intenzitet. Zatim polako premažite trepavice od korijena do vrha, koristeći isti pokret da biste ih razdvojili. Nanesite koliko želite slojeva, sve dok ne postignete efekat širom otvorenog oka za pogled koji osvaja.

 

Za kraj, uklonite neželjeni sjaj za besprijekoran izgled.

Korištenjem manje, lepršave četkice lagano pređite puderom u prahu niz T-zonu, oko ugla nosa i brade - želite da izgledate svježe (ne masno!), a za postizanje zdravog tena sve je u ravnoteži.