Beauty trend! Ljepota pod okriljem svijetlosti

Svježa, blistava koža koja izgleda kao da je osvijetljena iznutra je trend koji se viđa na modelima svake sezone - ovladajte sjajem kože uz naše stručne savjete.

Pod uticajem osvjetljenja koja krasi piste, može izgledati kao da modeli imaju nevjerovatnu, mladalačku kožu - ali to nije samo dar prirode! Bez obzira na to kako izgledaju bez make-upa, mnogo truda je uloženo u osvjetljavanje njihove kože.

Prvo koža, drugo make-up

Sve započinje pripremom kože - čak iako top model jureći od piste do piste stiže samo 20 minuta prije početka, make-up vizažist nikada neće preskočiti pripremu kože. Zašto? Ako želite blistavu kožu, neophodan je čist i svjež ten. Tokom čišćenja, koži pružite brzu masažu s limfnom drenažom kako bi poboljšali cirkulaciju i oblikovali lice. Fokusirajte se na područje vilice i ispod jagodica, pritiskajući konture lica i lagano masirajući dok se krećete prema ušima. Odmah ćete primijetiti jedrost, a pomoći će i u nježnom uklanjanju nepravilnosti s kože. Završite pripremu bogatomhidratacijom.

 

Konturišite kao profesionalac

Blistava koža izgleda prirodno, ali kontura je ključna da poboljšate svoje karakteristike i osigurate da cjelokupni izgled ne bude jednoličan. A konturisanje nije samo dodavanje dubine - također je bitno da se istaknu visoke tačke lica za maksimalan efekat. Držite se kremastih tekstura jer izgledaju prirodnije. Koristite smeđu ili bronzanu nijansu da dodate dubinu ispod jagodica i iscrtajte lice, a zatim završite iluminatorom da pojačate efekat. Prilikom nanošenja iluminatora, počnite od tački koje svjetlost prirodno osvjetljava - vrhovi jagodica, most nosa i kupidonov luk.

Završni potez

Da biste upotpunili svoj izgled, definišite obrve. Izražajne obrve i dalje su u trendu, a definisani luk zaista pomaže da dodatno otvorite oči. Koristite kremastu teksturu i fokusirajte se na definisanje obrva od luka do krajeva kosim kistom, kratkim potezima - ostavite unutrašnji luk obrve,  prema mostu nosa, prirodnijim. Kada napravite svoj oblik, četkajte dlačice prema gore i napolje da biste stvorili prirodniji izgled. Završite manjom količinom ruža na usnama i jagodicama za zdravu blistavost.