Četiri beauty trika za nastupajuću sezonu praznika

Praznična sezona je upravo stigla, zajedno sa svečanim večerama i svim događajima koji su već prepravili naše kalendare. Međutim, kada je vremena malo - javlja se i umor. Evo brzih beauty savjeta uz koje ćete izgledati i osjećati se izvanredno na svakom događaju.

1. Zablistajte
Blistava i sjajna koža je na vrhu liste želja u prazničnoj sezoni – a s prepunim kalendarom događaja koji mogu dovesti do umora i dehidratacije kože, još je važnije obezbijediti više tretmana ljubavi i njege. Naš omiljeni beauty trik za borbu protiv suhe kože i oživljavanje beživotnog tena prije zabave je nanošenje maske za lice. Prije svega, upotrijebite NovAge obnavljajući piling, a zatim prije spavanja nanesite NovAge Intense Skin Recharge noćnu masku za lice kako biste se probudili s novom energijom i blistavom kožom na dan proslave.

Prekasno je i nemate dovoljno vremena za to? Brza NovAge ProCeuticals biocelulozna maska s niacinamidom i centelom  koja pruža trenutnu hidrataciju bit će vam od pomoći. Kada skinete masku, kako biste pojačali blistavost umasirajte kockicu leda po koži ili koristite valjkasti kriomasažer za lice.

 

2. Besprijekoran sjaj 
Sada kada smo sredili kožu, vrijeme je da zaštitite izgled svog tena. Budimo iskreni, svi želimo da imamo prelijepu blistavost, ali ne želimo da se sijamo na fotografijama! Ako naglasite svoju blistavost dodavanjem kapljice tekućeg highlightera u tekući puder – Illuskin highlighter je vrhunski način da stvorite blistavost iznutra – neophodno je da nanesete  kompaktni puder  kako biste izbjegli da na fotografijama izgledate previše sjajno ili masno. Nanesite puder paperjastom četkicom fokusirajući se na T-zonu, posebno na čelo, oko nozdrva nosa i centra brade.

Ako imate masnu kožu i želite da naglasite sjaj, nanesite highlighter u maloj krivini samo oko spoljašnjeg ugla oka, umjesto da istaknete cijele jagodice. Ili koristite highlighter na bazi pudera (mi volimo naše kuglice sa serumom) da biste dobili blistavu kožu, bez neželjenog sjaja.

 

3. Dodajte iskru modernog sjaja
Ništa ne govori više o „sezoni partija“ od sjaja i šljokica! Sezona praznika je savršen izgovor da napokon upotrijebite svjetlucava sjenila i sjajeve za usne koje imate u svom kozmetičkom ormariću. Da biste svoju blistavu ljepotu zadržali u domenu modernog odraslog, a ne tinejdžerskog doba, sjetite se: „manje je više“. Dodajte malo svjetlucavog sjenila  na sredinu kapaka. Dodir sjaja se nanosi na liniju trepavica ugaonom četkicom; svjetlucavi ukras na vašim noktima dodirom sedefastog  laka za nokte... Vjerujte nam, pretvorit će svaki izgled u trenutno raspoloženje za zabavu.

 

4. Svečani detalji
Nikada ne potcjenjujte moć specijalnog parfema koji vam donosi raspoloženje za zabavu! Odlučite se za parfemsku vodu ili parfem koji ima više kompleksnih nota i dubine od vašeg uobičajenog, svakodnevnog mirisa – ovi formati veće koncentracije ostavljaju jači utisak i miris ima tendenciju da traje duže. 

Naš miris koji morate imati ove praznične sezone je novi GG Good as Gold. Kreiran oko ekskluzivnog Glow akorda, smjeli miris sija zlatnom ljepotom dok se blistavi cvjetovi prepliću sa toplim začinskim notama. To je duboko originalan, senzualni miris a njegov dugotrajan kvalitet (dokazano da traje na koži 8 sati) obezbijedict će da vaša aura zrači zlatnom energijom tokom cijele zabave.

Sada je vrijeme da dodate dodate svoj omiljeni nakit u boji zlata i uživate u prazničnoj sezoni!

Tekst: