Hotspot beauty abeceda od A do S: Zašto je S-beauty jedina filozofija ljepote koja vam je potrebna

Nedavni trendovi su fokusirani na rutinu ljepote iz svih krajeva svijeta. Od A-beauty u Australiji do S-beauty u Skandinaviji, gotovo svako slovo od A do S je jedan hotspot.

Ali zaboravite na T, U, V, W ... sigurni smo da se Hotspot beauty abeceda završava slovom S! U slučaju da je potrebno da vas ubijedimo, napravili smo riječnik ovih pojmova za Hotspot beauty kako biste mogli sami da odlučite.

 

A-beauty

 

Australijska ljepota (imenica)

Inspiraciju iz poznatog stila života u Australiji, A-beauty koristi izvorne australijske sastojke koji se fokusiraju na njegu kože izložene suncu.

Nije tajna da se u Australiji preferira plaža, prije nego kancelarija. Potreban im je pristup ljepoti koji odražava njihov životni stil. Razmislite o nježnoj kremi za sunčanje, umirujućim hidratantnim kremama za kožu oštećenu suncem i serumima koji se bave hiperpigmentacijom. Ljepota je o spojenim rutinama koje koriste sastojke iz Australije, poput kakadu šljive i eukaliptusa.

 

J-beauty

Japanska ljepota (imenica)

Ukorijenjena u drevne tradicije, japanska ljepota uključuje tehnike masaže lica s rutinama njege kože zasnovanim na ulju, za glatku i ujednačenu kožu.

J-beauty stavlja fokus na tradiciju i sklad, kombinujući vjekovne tradicije s najnovijom tehnologijom. Popularne su masaže lica koje pospešuju cirkulaciju krvi, kao i izvorni sastojci kao što je sake, riža i cvijet kamelije. J-beauty također podstiče "post kože", praksu izbegavanja proizvoda da bi se koža obnovila.

 

K-beauty

Korejska ljepota (imenica)

Jedinstveni sastojci, od puževe sluzi do pčelinjeg otrova, koriste se za sastavljanje kozmetičkih rutina u 10 koraka koje obećavaju prozračnu, mladalačku kožu.

Korejski režimi i rituali postizanja blistave, super meke kože privukli su pažnju ljubitelja ljepote. Jedinstveni sastojci sastoje se od rutina u 10 koraka koji obećavaju prozračnu, mladalačku kožu. Smatra se da pčelinji otrov ima relaksirajući efekat na mišiće, a svinjski kolagen je poznat u borbi protiv znakova starenja.

S-beauty

Skandinavska ljepota (imenica)

S fokusom na holistički pristup, skandinavski model ljepote predstavlja brigu o sebi, iznutra i spolja. Umjesto da idealizuje određeni standard ljepote, on podstiče dobar osjećaj u sopstvenoj koži. Ako ste isprobali svaku masku za lice koju K-beauty može da ponudi, ispostili svoju kožu u ime J-beauty ili ste bez napora postigli sjaj koji imaju surferke, možda ste zaključili da zapravo samo želite da se dobro osjećate u svojoj koži. U Skandinaviji je pristup ljepoti posvećen ravnoteži. Manje se brine o tome šta stavljate na kožu, a više o tome kako živite i kako se osjećate. Koristeći izvorne sastojke, prioriteti skandinavske ljepote su u njezi kože koristeći blage sastojke. Oriflame je ponosan na svoje švedsko nasljeđe. S-beauty je možda trend, ali naš pristup je mnogo više od toga.