5 stručnjaka i 1 proizvod za njegu kože bez kojeg oni ne mogu živjeti!

5 stručnjaka i 1 proizvod za njegu kože bez kojeg oni ne mogu živjeti!

Claire Tansey, stručnjak za njegu kože, Ori-derm
Proizvod: NovAge Ultimate Lift serum i Noćna krema
"Moja omiljena kolekcija za njegu kože Novage Ultimate Lift. Ne mogu odabrati niti jedan proizvod posebno, ali imam dva favorita: Ultimate Lift serum i Noćna krema, zbog luksuznih tekstura koju moja koža jednostavno upija. Volim činjenicu da aktivni sastojci u ova dva proizvoda rade efikasno na učvršćivanju i zatezanju moje kože tokom noći. "

Sanna Franklin, Beauty Editor
Proizvod: Tender Care univerzalni balzam
"Imam jako suhu kožu (posebno zimi), pa ga koristim za ispucale usne i ostala suha mjesta na tijelu (pa čak i u nosnice kao ulje za nos!). Umasiram ga u pokožice na noktima kako bih održala nokte zdravim, i čaroban je lijek za ispucale pete. Zaista je spas za sva područja gdje je koža jako suha. Ponekad, nanesem tanki sloj preko sjenila za kapke – za sjajan efekat. Definitivno ne mogu živjeti bez ovog proizvoda! "

Melina Galeadi, stručnjak za njegu kože
Proizvod: krema za područje oko očiju
"Ako su oči prozori duše, područje oko očiju je pano vašeg života. To je područje lica koje otkriva vaše godine i od presudne je važnosti zaštititi ga. Ljudi obično misle da su kreme za područje oko očiju precijenjene, ovo područje je jako sjetljivo, a pore i koža su tanji. Oriflame kreme za područje oko očiju imaju laganu teksturu, nemaju mirisa što umanjuje mogućnost iritacije. Nanosim je ujutro i navečer, nosim sunčane naočale i nastojim puno spavati! "

Kirill Kutalov, urednik editorijala za mladoženje
Proizvod: Pjenušavi gel za čišćenje
"Ljeto je moje savršeno godišnje doba, jer tada mogu praktikovati omiljeni sport: brdski biciklizam. Ponekad provedem cijeli vikend na biciklu i nastojim vježbati svaki dan. Život u velikom gradu podrazumijeva da moram preći velike udaljenosti, vozeći prometnim cestama, kako bih došla do šume, i upraavo zbog toga moj omiljeni proizvod je blago sredstvo za čišćenje lica. Ne mogu zamisliti moju kožu bez njega. Kao i mnogi, počela sam shvatati važnost dnevne rutine njege kože, nakon što sam počela koristiti ovaj sjajni gel. On je početak, uvod u rutinu - jednostavan, praktičan i efikasan."

Nicola Robertson, stručnjak za njegu kože, Ori-derm
Proizvod: Ecollagen krema za područje oko očiju protiv bora
"Volim kolekciju Ecollagen i koristim dnevnu rutinu svaki dan. Moj omiljeni proizvod u kolekciji je Ecollagen krema za područje oko očiju protiv bora, jer rotirajuća kuglica olakšava primjenu, otklanja natečenost područja oko očiju i umoran izgled."Tekst: Fotograf: Getty Images, Kristine Wreyford