Vrijeme da zablistate: Evo kako unijeti više sjaja u svoju rutinu

Postoji li bolji kompliment koji možete primiti od „ti sijaš!“? Iako je tačno da mnogi trendovi za njegu kože mogu doći i proći, onaj koji je uvijek bio u stilu je boja sa zdravim sjajem. Ali šta tačno podrazumijeva trend sjaja i kako to možete postići?

Prije svega, šta je “sjaj”?
Uz toliko izraza koji se odnose na „sjaj“, može biti zbunjujuće šta ta riječ zaista podrazumijeva. Bez obzira da li ste čuli izraze „koža kao staklo“, „koža bez oblaka“, „joga koža“ ili „koža knedla“ (mnoge od njih su postale popularne K-Beauty rutinom), lako se možete opustiti znajući da je cilj u suštini isto: postizanje čiste, mladalačke kože, ružičastih obraza, pune i hidratizirane kože - one koja govori da ste bili na ultra opuštajućem tropskom odmoru ili da ste započeli svoje jutro pozdravom Suncu u studiju joge. Sve u svemu, prirodan, blistav ten to je krajnja slika zdravlja.

Kako možete postići “sjaj”?
Iako se može činiti neostvarivim zadatak da postignete prozračan ten bez vidljivih pora, postoji iznenađujući broj načina na koje možete dodati više „sjaja“ svom tenu - i na kratke i na duge staze, prirodno ili uz pomoć četkice za šminkanje:

 

Održavajte zdravi način života: Ovo možda nije najuzbudljivije, ali sigurno da je važno kada je u pitanju izgled i dobar osjećaj. Obezbijedite dovoljno sna, jedite zdravu hranu bogatu hranljivim sastojcima i dodajte nedeljnu kombinaciju umjerenih do jakih vežbi koje ubrzavaju rad srca i garantuju trenutačni sjaj i na dobrom ste putu da postignete blistav sjaj koji dolazi iznutra.

Pojačajte rutinu njege kože: Vaša koža koristi ne samo ono što unosite u tijelo, već i ono što na nju nanosite. Jednostavna pretraga interneta dat će vam mnoštvo prijedloga kako da postignete „chok chok“ (korejsku tehniku za meku, vlažnu i blistavu kožu), od kojih mnogi predlažu komplikovane, dugotrajne rutine s više od 10 koraka. Ali stres nije potreban - rutina koja dovodi do sjaja ne mora biti previše komplikovana. Naša kolekcija Love Nature Energy & Radiance je veoma mirisna i sočna (zahvaljujući ekstraktu organske kajsije i narandže) i pomoći će vašoj koži da izgleda i postane puna energije i blistava. U asortimanu se nalazi lagana jutarnja rutina koja se sastoji od sredstva za čišćenje, tonika i hidratantnog gela za lice - tako da sjaj kože možete da istaknete odmah!

Oslonite se na transformaciju koju vam daje moć make-upa: Za razliku od mat, osunčanog ili veoma preplanulog izgleda gdje nije potreban nikakav dodatni sjaj, idealna sjajna, mladalačka koža odnosi se na ten koji izgleda svježe i prirodno - čak i ako ste imali pomoć make-upa. Započnite uobičajenom rutinom njege kože (ili isprobajte gore pomenutu). Nakon hidratacije nanesite podlogu za make-up , a zatim prozračni tekući puder  i korektor na problematična mjesta, koristeći malu količinu, tako da prirodna ljepota vaše kože blista. Nakon toga, možete da nastavite sa tekućim iluminatorom tik iznad jagodične kosti, za postizanje vrhunskog blistavog izgleda. Profesionalni savjet: Ovaj izgled najbolji je s kremastim hidratantnim proizvodima tako da vam kompaktni puder neće trebati!

Uz ove korisne savjete, za tren oka ćete zablistati u punom sjaju!

Tekst: