Kreirajte najveći make-up trend ove godine: crveni smokey eye

Ove godine će praznici biti obilježeni crvenom bojom! I ne mislimo samo na ukrase na jelki. Najveći make-up trend 2021. godine je crveni smokey eye u terakota, bakrenim i crvenim nijansama, uokviren nevjerovatno crnim trepavicama.

Za ovaj odvažan i prekrasni izgled, posavjetovali smo se s make-up stručnjakinjom, Jeanette Törnqvist, koja ima preko deset godina iskustva u radu sa švedskim i međunarodnim brendovima, magazinima i modnim kućama. Za vrijeme našeg snimanja za THE ONE Hypnotic Depth maskaru, Törnqvist je kreirala zapanjujući crveni smokey eye look, i provela nas kroz svaki korak.

Koji je trik kod kreiranja crvenog smokey eye izgleda?

Blendajte, blendajte i, ako niste sigurni je li dovoljno, blendajte još malo.  Nijanse koje smo mi koristili će savršeno naglasiti plave oči, ali možete odabrati i drugačije nijanse, ovisno o vašem tonu kože, boji očiju i osobnim željama. No, princip nanošenja nijansi je isti. Prođimo zajedno kroz postupak.

Pripremite podlogu

Odaberite podlogu koja vam najbolje odgovara. Mi obožavamo THE ONE Everlasting Sync tekući puder sa ZF 30 i odgovarajući korektor THE ONE EverLasting Precision korektor za izgled u koji se možete pouzdati da će biti postojan koliko to želite.Nanesite podlogu za kapke, tekući puder i završite s korektorom. Ne pretjerujte s make-upom jer zvijezda vašeg izgleda trebaju biti oči. Sada ste spremni za kreiranje magičnog prazničnog izgleda!

 

Na vanjski dio kapka nanesite najtamniju nijansu 

Za početak, na vanjsku polovinu kapka nanesite THE ONE Colour Unlimited sjenilo u sticku u nijansi Full Burgundy. Najbolji način da to napravite kao profesionalac je da pažljivo blendate u svakoj fazi. To je najvažniji korak, zato pažljivo blendajte, prvo u pregibu kapka a zatim prema sredini. Koristite meki kist za nanošenje sjenila za kapke. Želite postići ujednačene prelaze, bez oštrih rubova. Blendajte za vrijeme cijelog postupka jer se ovo sjenilo zadržava na mjestu kako bi ostalo postojano. Ako želite dodatno naglasiti boje, dodajte drugi sloj sjenila.

Nanesite srednju nijansu na cijeli kapak 

Sljedeći korak je nanošenje srednje nijanse na cijeli kapak. Törnqvist je koristila THE ONE Colour Unlimited sjenilo u sticku u nijansi Burnt Orange. Ispunite cijeli kapak. Izblendajte uglove koristeći meki kist za nanošenje sjenila za kapke. Na vrh možete nanijeti sjenilo u prahu u sličnoj nijansi za još intenzivniji, postojaniji izgled.  Dodajte tamniju nijansu na liniju trepavica u vanjskom kutu kapka. Törnqvist je ovdje opet koristila nijansu Full Burgundy. Pažljivo blendajte kistom za nanošenje sjenila za kapke.

 

Posljednji savjet uz koji će vaše oči doći doista zablistati! 

Posljednji trik koji je Törnqvist izvela će vas zaista oduševiti! Dodajte malo srebrne nijanse u unutarnji ugao kapka, a nanesite malo i na kost iznad obrve.  To će vašem pogledu dodati dubinu i konture, a vaš izgled podići na višu razinu. Koristite THE ONE Colour Unlimited sjenilo u sticku u nijansi Cold Silver za zaista magičan izgled. I nemojte zaboraviti blendati.

 

Za završni korak nanesite THE ONE maskaru za obrve (vodootpornu maskaru za obrve koja im daje dodatni volumen za guste obrve prirodnog izgleda) i  THE ONE Hypnotic Depth maskaru. Trostruko crni pigmenti u Hypnotic Depth maskari će istaknuti vaše trepavice u odnosu na terakota sjenilo, a možete nanijeti i nekoliko slojeva ako želite intenzivniji izgled. I to je to, vaš praznični izgled je spreman.