Tri naučno dokazana načina za jutarnju rutinu koja vas čini sretnom

Dobar početak dana ključan je da biste izgledali i osjećali se sretno tokom cijelog dana. Donosimo vam tri naučno dokazana načina za stvaranje jutarnje rutine u kojoj ćete se osjećati dobro.

1. Ustajte svako jutro u isto vrijeme!
Bića smo koja stvaraju i prate navike, a postavljanjem alarma svaki dan u isto vrijeme treniramo svoje tijelo da se pravilno odmara. Svjesni ste koliko se bolje osjećate nakon dobrog sna, zar ne? Imajte to na umu dok se odupirete porivu za odlaganjem buđenja. Terapeuti za spavanje često propisuju pravilno vrijeme buđenja ili ograničenje sna da biste pobijedili nesanicu, savjet koji se temelji na naučnim istraživanjima.

S obzirom na to da vam vjerovatno radno vrijeme ili škola svaki dan počinju u isto vrijeme, odaberite vrijeme koje se uklapa i u vaš život i u ono zbog čega se osjećate dobro. Ne mislimo samo na radne dane, treba da to poštujete i vikendom. Dakle, odaberite vrijeme koje je pogodno za cijelu sedmicu i pokušajte da ga pratite mjesec ili dva. Samo naprijed, sretno vam jutro!

2. Healthy Breakfast is Key to a Great Morning Routine!
Dobar i zdrav doručak presudan je za pravilan početak dana. Ne samo da vam pruža hranu koja će vam omogućiti da funkcionišete do sljedećeg obroka, već također kupujete malo vremena za razmišljanje o danu koji je pred vama. Zato odložite telefon i koncentrišite se na ono što ćete pojesti. Marlene Nordlander, viši globalni Wellness trener i registrovani nutricionista, kaže:

“Mislim da je doručak jedan od najveselijih obroka u danu! Omogućuje mi da dan započnem na najbolji način. Istraživanja su pokazala da doručak ima pozitivne efekte na kognitivne sposobnosti, poput obavljanja stvari koje zahtijevaju pažnju, izvršnu funkciju i pamćenje. Neka istraživanja čak sugerišu da je preskakanje doručka povezano s gojaznošću. Ali, da biste se opskrbili pravilnim hranjivim materijama, dobro je odabrati doručak bogat proteinima i dijetalnim vlaknima. Odlučite se za jaja, mliječne proizvode, voće i bobičasto voće, integralni hljeb ili žitarice! Znam da se neki ljudi teško natjeraju da ujutro jedu. U tom je slučaju lakše popiti nešto za doručak. Isprobajte smuti ispunjen blagodatima poput mliječnih proizvoda (ili alternativa na biljnoj bazi), voća i žitarica s malom količinom proteinskog praha, poput naše omiljene Wellness by Oriflame proteinske mešavine ili Natural Balance šejkova.”

img-1 - 3 Scientifically Proven Ways to Get a Morning Routine That Makes You Happy.jpg

3. Pronađite vrijeme za dotjerivanje!
Šminkanje kao dio vaše jutarnje rutine može vam pomoći u jačanju samopouzdanja. Vaš je izgled vrlo usko povezan s vašim osjećajem, pa proizvodi koji su kreirani da obezbijede odlične rezultate i pruže raskošni doživljaj nanošenja, mogu pomoći u stvaranju jutarnje rutine koja pojačava osjećaj sreće. Giordani Gold Pure Úforia tekući puder sa ZF 35+ nije samo predivan za nanošenje uz kristalni sjaj, već sadrži i Harmony Essence. Ovo je tehnologija teksture koju su razvili naučnici da biste se i vi i vaša koža osjećali sretno tokom nanošenja. Uz to, sa zaštitnim faktorom 35+, osjećat ćete se dobro znajući da je vaša koža zaštićena od sunca.

Dakle, pred vama su tri super jednostavna načina da svoju jutarnju rutinu učinite sretnijom - naučno dokazano!