3 načina da podržite svoje prijateljice sa (socijalne) distance

Riječ “udaljenost” je u posljednje vrijeme promijenila svoje značenje: iako smo povezaniji nego ikad prije, ne možemo uvijek ostvariti lični kontakt kada to želimo, a znamo da je kvalitetno prijateljstvo neophodno za naše dobro psihofizičko stanje. Evo 3 jednostavna savjeta kako možete pomoći svojim prijateljicama tokom izazovnih vremena.

Stanovnice Stockholma razumiju vrijednost i važnost podržavanja svojih prijateljica (https://uk.oriflame.com/makeup/the-one-lookbook/the-one-supportive-lookbook-2020). One su čvrsto odane jedna drugoj i znaju da njihova snaga leži u međusobnom podržavanju i pomaganju. Ali, iako je u posljednje vrijeme teško održavati fizičke kontakte, postoje načini na koje možemo očuvati prijateljstvo čvrstim i bez dragocjenih zagrljaja. Jednostavne porukice kojima ćete provjeriti kako su, kreiranje budućih planova ili međusobno ohrabrivanje da isprobate nove stvari u životu, samo su neki od naših savjeta. 

1. Provjerite kako su
Susret licem u lice ili zagrljaj možda trenutno nisu mogućiali porukapoziv ili čak rukom pisana poruka su svakako dobro došliPodijelite uspomenezatražite njihovo mišljenje o vašem novom make-up izgledu ili jednostavno pitajte kako su. Male stvari su važne kad je prijateljstvo u pitanju, a teme ćete uvijek lako pronaći. 

2. Planirajte budućnost
Zajednički planovi kojima se možete unaprijed veseliti osnažit će vašu povezanost. Možda nećete odmah moći organizovati velika druženja ili otputovati negdje daleko, ali uvijek možete sanjati o tome. Koje egzotične destinacije ste oduvijek htjele posjetiti zajedno? Zašto joj ne pošaljete neke fotografije ili recepte povezane s tom destinacijom kako biste mogle započeti s planiranjem putovanja puno prije nego se ukrcate na avion.

3. Zajedno isprobajte novi make-up
Ako ste već umorne od ovakvog načina životazašto ne biste isprobale nešto novo zajednoMožda vam je prije baš ona pomagala da pronađete najbolju maskaru pa je upitajte za savjet o novom sjenilu za kapke ilijoš boljeisprobajte cijeli look zajednoNaš vodič s uputama do make-up izgleda s Wonder Lash maskarom može biti odličan početak.

Ne dozvolite da se udaljenost ispriječi između vas i vaših prijateljica. Isprobajte bilo koji od ovih prijedloga da biste se međusobno podržale i bile tu jedne za druge u teškim trenucima.