7 načina da potaknete rast kose

Jeste li isprobali već kratke frizure, a odlučili ste se ponovo vratiti dugačkim kovrčama? Imamo novosti za vas! S ovim jednostavnim trikovima ćete ponovo imati dugu i zdravu kosu.

1. ODMORITE FOLIKULE
Nečistoće, ulje i proizvodi za stiliziranje blokiraju folikule i usporavaju rast kose. Da biste rasteretili korijen kose, pokušajte kosi dati vremena da se odmori na način da nekoliko dana izbjegavate proizvode za stiliziranje kose.

2. KORISTITE ISPRAVAN ŠAMPON ZA KOSU
Šampon je izvrstan za uklanjanje nečistoće, no korištenje neispravnog šampona može prouzročiti uklanjanje prirodnih lipida koji vlasište čine zdravim. Kakav biste šampon trebali upotrebljavati? Savjet je da  koristite šampon koji je reparativan i koji će očuvati zdravlje vaše kose.

3. KORISTITE REGENERATOR SVAKI PUT NAKON PRANJA KOSE
S vremenom, bojenje i proizvodi za stiliziranje kose uz upotrebu aparata koji stiliziraju kosu uz zagrijavanje posebno oštećuje vaše vrhove kose. Najbolji način da to izbjegnete je korištenje regeneratora prilikom svakog pranja. Regenerator zatvara folikule kose i na taj način sprečava štetu.

4. NANOSITE ULJE ILI MASKU ZA KOSU
Jedan je razlog što vaša kosa ne može izrasti u dugu je taj što su vaši vrhovi kose pretrpjeli više štete od ostatka vaše kose. Iz tog razloga će na tom dijelu kose biti potrebno više njege nego ostatku kose. Nemojte se plašiti – nema potrebe da režete kosu već da samo koristite masku ili ulje za kosu.

5. ZAMIJENITE PAMUČNU JASTUČNICU
Pokušajte zamijeniti pamučni jastuk onim od satena. Zašto? Površina je tog jastuka mekanija i ne izaziva lomljenje vlasi poput pamučnog jastuka.

6. RAZMISLITE O PREHRANI I UPOTREBI SUPLEMENATA
Vaše tijelo treba mnoge nutrijente kako bi kosa bila zdrava i sjajna.  Da bi vaša kosa bila u najboljem izdanju bit će vam potreban široki spektar hranjivih tvari poput: željeza, B vitamina, cinka i proteina. Srećom na raspolaganju su nam dodaci prehrani koji su formulirani posebno za jačanje vaše kose.

7. PRILAGODITE SVOJA OČEKIVANJA
Zadnje, ali ne najmanje bitno, je da će neko vrijeme biti potrebno da kosa izraste. Zadnja istraživanja pokazuju da nam u prosjeku kosa izraste 15 cm godišnje.


Tekst: Fotograf: Getty Images