Četiri tajne za prirodno duže trepavice!

Lažne trepavice. Produžavanje. Bojenje. Težimo dugim trepavicama, ponekad ekstremne dužine, da bismo dobili željeni izgled. Ako niste prirodno obdareni očima čiji izgled doziva, slijedite naša četiri savjeta za super dužinu trepavica.

Umorni ste od lažnih trepavica i skupe nadogradnje? Čeznete za prirodno dugim trepavicama koje se ne lome i ne opadaju? Uložite u trepavice malo brižne njege i ljubavi! Postoji mnogo jednostavnih i zdravih načina za za podsticanje rasta dužih i snažnijih trepavica, od prirodnih ulja i ishrane bogate hranljivim sastojcima do jednostavnog raščešljavanja četkicama koje produžavaju trepavice. Pratite naša četiri savjeta za trepavice impozantne dužine.

 

1.Čišćenje je važno
Što se tiče uklanjanja make-upa, veoma je važno detaljno očistiti područje oko očiju, ali ako pretjerate, to može dovesti do oštećenja. Bilo da pokušavate da skinete vodootpornu maskaru ili jednostavno želite da očistite lice, budete nježni u području oko očiju - trepavice će vam biti zahvalne!

2. Nahranite trepavice 
Prirodno maslinovo ulje odlično je u pripremi hrane, ali je također bogato esencijalnim masnim kiselinama i može se koristiti za omekšavanje kože i dlačica. Čistu četkicu za maskaru umočite u ulje, a zatim nježno prođite kroz trepavice.

Kokosovo ulje je također bezbjedno za upotrebu oko očiju i odlično je hidratantno sredstvo za jačanje trepavica. U stvari, studije pokazuju da nanošenje kokosovog ulja prije i poslije pranja kose može sprečiti gubitak proteina! Trepavice su, naravno, male dlačice, pa koristite čisti štapić ili vrh prsta i utrljajte malu količinu u trepavice kako biste povećali mekoću i osnažili ih.

 

3. Počešljajte trepavice 
Davanje prioriteta zdravlju trepavica je pola uspjeha, ali njegovanje trepavica na iznenađujuće jednostavne načine može dodatno poboljšati izgled trepavica zadivljujuće dužine. Redovno češljanje trepavica konusnom četkicom odličan je način da ih ojačate i stvorite efekat "krila", da izgledaju duže i istovremeno postaju snažnije. Volimo Giordani Gold Angel Caress Lengthening maskaru jer je njena formula vitaminskog oblaka nježna prema trepavicama, pruža zaštitu i njeguje ih, a njena ravna četkica produžava dužinu trepavica kada se koristi na pravi način.

Podloge i serumi su naravno bogati hranjivim sastojcima, ali ne ustručavajte se da svakodnevno isprobavate formule koje regenerišu i jačaju trepavice i obrve, ukoliko vas to ne košta čitavo bogatstvo. Nama se za svakodnevnu upotrebu dopada OnColour maskara za naglašavanje trepavica i obrva.

4. Poboljšajte svoju ishranu
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ne zaboravite uticaj dobrog opšteg zdravlja i ishrane! Ishrana utiče na cijelo tijelo - uključujući i trepavice. Ako se pravilno hranite, vaša koža i kosa će biti u najboljem izdanju. Ishrana bogata proteinima, i ona koja uključuje vitamine A, C i E, pomoći će u promovisanju zdrave kože i kose. Uzmite podršku koju vam pružaju dodaci koji sadrže željezo (koje može spriječiti opadanje kose) i L-cistein, koji je glavna aminokiselina u keratinu.

Dobro se naspavajte, posebno kada se osjećate iscrpljeno ili ste pod stresom, i unosite hranu s odgovarajućim nivoom željeza, vitamina B12 i vitamina D (sve su to materije koje su dobre za kožu i kosu nevjerovatnog izgleda).